Peter hoppas på tempo

Den enes död, den andres bröd - lyder ordspråket.
På söndag hoppas Peter Untersteiner att konkurrenterna kör musten ur varandra i Kalmarsundspokalen.
- Vår chans är väl att de andra inte kommer överens, säger Halmstadtränaren bakom speedkulan Generaal Bianco(se bild).

Generaal Bianco (V75-3) har flera gånger visat prov på väldiga fartresurser. Men han fick inte visa dem i Jämtlands Stora Pris för två veckor sedan.
- Vi skulle åka till Östersund men vi hamnade på djursjukhuset i Slöinge, så det blev en kort tur. Han hade kolik där på morgonen, men det släppte snabbt så han stod i stort sett bara över träningen en dag och nu verkar han må hur bra som helst, säger Peter Untersteiner.
Precis som hade varit fallet i Östersund är motståndet i Kalmar av mycket hög klass. Favorit i loppet är startkatapulten Pastore Bob. Men likväl startsnabbe Disco Volante har spåret utanför sig och han trivs bäst i ledningen. Och från bakspår startar tuffingen Dante Boko. Med andra ord kan det bli rejäl körning på flera händer och det är precis vad Peter Untersteiner hoppas på.
- Generaal Bianco känns riktigt fint, det vill jag ha sagt, men det skulle ha varit ett halvvarv längre för att vara till vår fördel. Det är tuffa sprinters med och vår chans är väl att de andra inte kommer överens utan kör mot varandra så att vi kan glida med i draget. För han har ju en fin speed, det har han visat många gånger.

Om Generaal Bianco skär mållinjen som etta kommer V75-utdelningen få en rejäl skjuts. Lika bra rens bland kupongerna blir det inte om hans stallkamrat Pastor Power tar hem den inledande bronsdivisionen från spår fem bakom bilen. Han tillhör de högst rankade i loppet, trots att han kastade in handduken i ledningen senast.
- Han kändes väldigt fin men det var tufft tempo i loppet och han var mör in på upploppet och galopperade. Han var slagen då, säger Untersteiner.
- Jag tror att det är ett plus att det är ett halvvarv kortare nu och jag tror att han är i ordning. Han har blivit rätt så snabb ut så jag utnyttjar det och så får vi se vad som händer.

Kaiser Håleryd (V75-2) hänger också med till Kalmar. Han ströks från en tilltänkt start i början av månaden och hans tränare tror att han får svårt att slåss om segern från sitt dåliga utgångsläge.
- Han trampade sig lite men det gick över snabbt. Han känns fin men spår sju, kortlopp och lite medium från start gör att det ser problematiskt ut, även om han tränar bra.

Skapad: 2019-06-20