Ferrari River imponerade mest i Lugauers fyrling

Conrad Lugauer hade klang och jubelföreställning på Jägersro under tisdagseftermiddagen.
Hemmatränaren bokförde sig för en fyrling och mest imponerade högkapable Ferrari River.
- Så fin som han var i dag har jag aldrig upplevt honom, sa Lugauer.

Redan i dagens första lopp fick publiken se Ferrari River ha uppvisning. Den kapable hingsten, som ibland har uppträtt lite knepigt, skötte sig exemplariskt och sedan han körts till ledningen lämnade han konkurrenterna på tangerade rekordet 1.10,5 över 1 640 meter med bilstart.
- Han är riktigt bra men han har ofta varit överambitiös och ibland stämmer inte aktionen som den ska, men han kändes jättefin på alla sätt och vis i dag, sa Conrad Lugauer.
Det var sexåringens andra raka seger efter ett kortare tävlingsuppehåll och fortsätter han på den inslagna vägen kommer han få en fin sommar.
- Det tog lite tid innan vi hittade konceptet för honom hemma samt rätt tävlingsbalans. Vi plockade bort käkremmen och kör med springrem. Det har gjort att han slappnar av och blir stabilare och rappare. Efter de här två loppen är jag väldigt uppåt och nu tycker jag att vi kan satsa lite högre med honom.
Stärkt av Ferrari Rivers prestation vann Conrad Lugauer också med Ivana Boko, Comte Godiva och Howard T. innan tävlingsdagen var till ända.
- Jag har aldrig vunnit fyra lopp samma dag på Jägersro förut så det var jättebra. Jag är jätteglad, sa segerherren.

Skapad: 2019-06-18