Racing Mange krossade övriga

Svenske topptravaren Racing Mange krossade motståndet i det finska miljonloppet Kymi Grand Prix.
- I dag visade han vad han är gjord av, sa hästens tränare och kusk Joakim Lövgren.

Inget kunde stoppa Racing Mange i Kouvola på lördagen. Trots en blytung inledning i tredjespår och resten av loppet som förstahäst i andraspår kopplade han enkelt grepp på ledande elitloppsfinalisten Next Direction och gick undan till överlägsen seger.
- Det är det bästa lopp han har gjort i sin karriär. Han fick en riktigt tuff resa men jag hade planerat att köra utvändigt om ledaren i en hel vecka, eftersom jag visste att vi hade små chanser att komma till ledningen och visste från förra gången jag var här att det är svårt att komma bakifrån. Sedan kunde jag knappt tro mina ögon när ingen kunde utmana till slut. Men i dag visade han vad han är gjord av. Han tog mig till vinnarcirkeln och jag är stolt över honom, sa Joakim Lövgren.
Loppets förstapris uppgick till strax över en miljon kronor och Racing Mange noterades för kilometertiden 1.11,7 över 2 100 meter med bilstart. Next Direction, som blixtrade till ledingen från spår åtta och varvade på raska 1.10,5, höll starkt till andraplatsen. Förhandsfavoriten Handsome Brad fick en fin resa i rygg på ledaren innan han kom ut bakom vinnaren i slutkurvan. Han hade emellertid inget att komma med över upploppet och fick nöja sig med tredjeplatsen.

Skapad: 2019-06-15