Jag åker upp med två hästar i toppform

Oscar Berglund är uppåt inför lördagens midnattstrav i Boden.
- Jag åker upp med två hästar i toppform som har bra uppgifter på pappret. Det ser spännande ut.

Östersundamatören Oscar Berglund låter nöjd med sin V75-duo Hope And Dreams och Shocking Superman när han blir uppringd i V65 Direkt i TV12 på fredagen.
Shocking Superman (V75-5) var senast ute i Jämtlands Stora Pris men galopperade från start från innerspåret bakom startbilen tillsammans med kusken Rikard N Skoglund.
- Enligt Rikard hade han hållit ut Milligan’s School senast utan galoppen och då fått rygg på Double Exposure. Den som vann det loppet satt ju där. Det var ju surt, nu tror jag väl inte att vi vunnit loppet men han hade i alla fall fått visa vad han går för. Det var tråkigt att det blev som det blev. Han tog på sig det, Rikard, att han begärde lite för mycket. Men nu vet vi det till nästa gång. Det var ju första gången vi tryckte av honom från start, säger Oscar Berglund.
Nu har Shocking Superman spår 9 i andra ledet bakom startbilen och körs den här gången av Ulf Ohlsson.
- Jag sa det när vi väntade på spåren att om vi kunde få nio får vi vara jättenöjd, då sitter han där han ska från start. Helt perfekt. Det ser som sagt var jättebra ut på pappret och hästen är i toppslag, säger Oscar Berglund.
Den här gången handlar det dessutom om silverdivisionen och inte eliten.
- Det ser i alla fall enklare ut på förhand än senast, sedan är det jättetufft emot ändå och framför allt Bucks To Burn har imponerat på mig. Det är ingen enkel nöt att knäcka, men jag sitter på en bra häst jag också så jag hoppas kunna ge honom en match. Inga ändringar, han går redan optimalt.

Först ut av Oscar Berglunds hästar är Hope And Dreams (V75-2) som körs av Emilia Leo som körde hästen till ett andrapris före en vecka sedan.
- Det ser väl bra ut även där, hon gick bra I fredags på en ganska krävande bana och bakom en bra häst. Distansen var dessutom inte till hennes fördel, det var väl helt okej. Nu går hon ner i klass och bättre distans den här gången. Det ser ganska intressant ut även där.
- Täta starter tror jag är ett klart plus faktiskt. Hon har varit väldigt pigg och alert i veckan, så det känns som det kommer föra fram henne. Hon går barfota runt om igen som jag tycker är ett litet plus. Båda hästarna tävlar optimalt och kommer med form.
Vem tror du mest på?
- Bra fråga, de är bra båda två, men vi möter bra hästar så att den det stämmer för mest längst vägen har säkert bra chans. Men sedan kan de vara tvåa-trea och vara jättebra också, men jag tycker att båda ska räknas tidigt i alla fall.

Skapad: 2019-06-15