Randemar R.D. avslutade skrälltät V86-omgång

Skrällarna duggade tätt när Vaggeryd var värd för V86 under onsdagskvällen.
Efter att smällkaramellarna Red Rock Canyon Ås och Randemar R.D.(se bild) avslutat omgången var alla system bortsopade.
Därmed blir det jackpot på V86 nästkommande onsdag som avgörs på Solvalla.

Inget system klarade av att hitta alla åtta vinnarna på V86 den här aftonen.
Randemar R.D., streckad på endast tre procent, var en av omgångens mest imponerande vinnare. Den Peter Untersteiner-tränade hästen bara blåste runt konkurrenterna över den sista bortre långsidan i V86-avslutningen för Peter Ingves. Han kastade loss sjuhundra meter kvar och ledande Sato hade inget svar när Randemar R.D. kom farande. En mycket imponerande insats av hästen som avslutade under 1.11 sista varvet till en överlägsen seger.
- Jag kände att jag hade mycket att åka med. Det gick sakta första tusen men avslutningen var ju grym, berömde Peter Ingves.

 

I loppet innan i V86-7 hade Red Rock Canyon Ås skrällt för Thomas Uhrberg, streckad på fyra procent. Hästen tog tredje raka segern och det var även kvällens andra skrällseger för tränaren Jerry Riordan. Red Rock Canyon Ås öppnade snabbt till ledningen och sedan släppte Uhrberg till favoriten Adde S.H. I sista sväng hade han chansen att gå ut men Uhrberg väntade till upploppets början och hästen tog sig säkert förbi den sista biten.
- Han var ju fin sist jag körde honom men jag trodde inte på någon jättechans för det var ett ganska tufft lopp. Men han har förbättrat sig jättemycket och fick ett perfekt lopp. En bra rygg i ett jämnt tempo och fick luckan, sa Thomas Uhrberg.

 

I den tredje V86-avdelningen galopperade storfavoriten Faulous Journey bort sig direkt i starten. I stället blev den rejäl smällkaramell när Betting Queen skrällvann för Victor Rosleff, streckad på blott en procent av insatsfördelningen. Det var heller ingen turseger för det Jerry Riordan-tränade stoet. Hon fick gå först i tredjespår genom sista kurvan och plockade enkelt ner ledande Stephanie Divine den sista biten. I sulkyn satt lärlingen Victor Rosleff som firar allt större framgångar och som nu tog sin första V86-seger.
- Det känns jättebra och hästen gjorde ett jättebra lopp, sa Rosleff.

 

Robert Bergh inledde V86-tävlingarna med Mellby Glader. Bergh gjorde ett vinstgivande drag ut på den första långsidan när han körde till och fick överta ledningen 1300 meter kvar. Sedan drog han undan hela vägen och vann i ohotad stil efter 1.13,7 sista varvet. Segertiden blev 1.14,4/2160.
Tvåa blev I’m Sailing som höll starkt efter ett lopp utvändigt om ledaren.
- Det är en lite spännande häst. Han har varit stor och för varje kvartal så kommer han närmare sina kullkamrater. Han var väldigt fin i årsdebuten och har potential men har dragit vänster bak. Veterinären hittade felet och så ändrade jag träningen och kände att vi var rätt på det. Vi siktar först på Sprintermästaren och sedan går vi för Derbyt, sa Robert Bergh.

 

Robert Bergh tog en dubbelseger på V86 när han även styrde in sin egentränade Explosive Merlot i stayerloppet över 3680 meter. Han lunkade fram tidigt från tillägg och låg som tredje häst på innerspår, innan Bergh gjorde slag i saken och körde till ledningen 1600 meter kvar. Sedan var Explosive Merlot bara bäst i loppet och drog undan till en smått överlägsen seger med krafter kvar.
- Han har ju en enorm fysik och en bra styrka och tål distansen. Han har varit lite känslig och rädd för grussprut och gått med en mask hela livet. När det börjar regna blir det bekymmer och även om han har bra löpskalle så gillar han inte när det plaskar på honom, sa Robert Bergh.
- Det kändes bra hela vägen och gick ganska sakta första 500, 600 metrarna och jag provade framåt och försökte skapa en lucka. Sedan blev det en temposänkning 1600 meter kvar och då provade jag att få överta. Han vann väldigt enkelt och med tussarna kvar.

 

Beauty Leg svarade för en imponerande svepning i V86-2 när hon blåste förbi fältet via femtespår(!) runt sista sväng efter att ha suttit bland de sista hästarna i kön under vägen. Det sexåriga stoet, som tränas av Lars-Erik Granath, kom farande över upploppet och vann till slut hur enkelt som helst med krafter kvar. I sulkyn satt en jublande glad Johanna Lind som bjöd på en härlig segergest när mållinjen passerades.
- En väldigt skön känsla och det absolut största jag har vunnit, sa Johanna Lind.
- Jag har hand om henne dagligen och det är en speciell dam det här så man får köra på hennes villkor. Vi har kommit varandra ganska nära. Jag tänkte att jag skulle sitta kall för hon går bra till slut och jag hade hur mycket som helst kvar att köra med. Hon tar bara tag i grejerna och borrar ner sig och då är det bara att följa med.

 

Ebony Boko är en riktig startkatapult och han flög till ledningen i den femte avdelningen efter att ha accelererat rejält efter 50 meter. Trots att hästen öppnade 1.09 första halvvarvet på den banan så gick han undan till en lätt seger. En riktigt bra prestation på segertiden 1.11,8/1640a. Den Jörgen Westholm-tränade hästen passerade även miljonen i insprungna pengar.
- Det är en häftig häst att köra och mycket startsnabbare än han kan man inte hitta. Efter 50 meter petar han bara i en extra växel. Jag har inte kört honom på länge och har inte känt honom så här fräsch på väldigt länge, sa Jörgen Westholm.

Anders Zackrisson har en fin häst i Jesper Trot som nu tog tredje segern i karriärens sjätte start. Han öppnade snabbt och hittade ner i rygg på ledande Valnes Isidor. Luckan kom perfekt in på upploppet och Jesper Trot kopplade ett säkert grepp den sista biten.

Skapad: 2019-06-12