Kolgjini köpte dyringen

Lutfi Kolgjini med söner låg bakom köpet av den dyraste ettåringen som sålts på Elitauktionen.
Sent fredag kväll klubbades hingsten Bottnas Ideal för 1,5 miljoner.
- Vi blev verkligen stormförtjusta i hästen, säger Lutfi morgonen efter auktionen.

Det slogs ett nytt försäljningsrekord på Elitauktionen på Infra City i Upplands Väsby på fredagen.
Bottnas Ideal heter dyrgripen som såldes för 1 525 000 kronor till Lutfi Kolgjini. En hingst med Ready Cash som pappa och trefaldiga miljonärskan Aisle Stand som mamma.
- Jag ropade in hästen lite grand på chans och hade bara gjort klart med en som ville vara med på hästen när vi började. Men en timme efter auktionen hade jag lyckats sy ihop ett bra gäng.  Det är fyra av våra befintliga ägare som gått in och delat. De har varit med i många år och varit lojala mot stallet i ur och skur, säger Lutfi Kolgjini under lördagsmorgonen.
Adrian Kolgjini tog under fjolåret över som huvudtränare på gården Vombs Nygård utanför Veberöd i Skåne. Kolgjini senior berättar att det var sönerna som fick upp ögonen för Bottnas Ideal på auktionen.
- Adrian och Dante var ute på auktionen i god tid och de hade tittat just på den här hästen. Och de blev stormförtjust i honom. Jag tyckte som dom att det var en jättefin häst. Stammen är bra, mamman Aisle Stand var ju en fantastisk tävlingshäst till exempel, säger travprofilen.
Bottnas Ideal är uppfödd av Stall Escapade AB och kommer att åka med Kolgjinis transport till Skåne söndag kväll efter Solvallas elitloppshelg.
- Han ska få gå gå på bete juni, juli och augusti och sedan börjar vi med honom lite smått i början av september.

Snittpriset ökade för Elitauktionen med 32 procent till 283 684 kronor jämfört med ifjol. 94 av de 100 hästarna i katalogen kom ut i auktionsringen. Av dessa såldes 76.
Dyras som sagt Bottnas Ideal. 1,5 miljoner för en ung individ.
- En auktion handlar ju om att det bara behöver vara en som är lika sugen som dig på samma häst - och det var det ju den här gången. Jag fick reda på efteråt att min kollega på Jägersro Conrad Lugauer var med och bjöd. Vi hade inte koll på varandra utan vi satt i olika ändar av lokalen och bjöd. Men det spelar ingen roll vem det hade varit – för jag hade inte gett mig för det, säger Lutfi Kolgjini.

Skapad: 2019-05-25