Sanda Love kom åter till vinnarcirkeln

I lördags vann han på V75.
På onsdagen vann han på V86.
Täta starter är bevisligen inget bekymmer för hårdingen Sanda Love.
- Han är vältränad och fin så jag var inte speciellt orolig, sa segerkusken Christoffer Eriksson om den Robert Bergh-tränade hästen, som bidrog till att ett V86-system tog hem 16,6 miljoner kronor.

Att en häst går ut på V86 bara fyra dagar efter en V75-triumf tillhör inte vanligheterna. Men med rätt häst går det bevisligen alldeles utmärkt. När Sanda Love på onsdagskvällen gästade Åbytravet gjorde han som på V75 i Gävle och utklassade motståndet.  
- Innan loppet kanske man tänker på att han startade nyligen men i loppet kör man efter hur hästen känns, och han var väldigt fin så det var aldrig något bekymmer, sa Christoffer Eriksson i vinnarcirkeln sedan han kört till ledningen från andra par utvändigt efter ett halvvarv och sedan lämnat konkurrenterna på snabba 1.11,1 över 1 640 meter med bilstart, en rekordsänkning av Sanda Love med 1,6 sekunder.
- Han är speciell den här och när de tog upp lite kändes det inte så jättekul att börja bråka och dra i honom utan då var det bättre att låta honom lufsa på själv. Han har en väldigt vägvinnande gång och tål att hålla ett bra tempo, sa Eriksson.
Jägersrokusken fick även förtroendet bakom Robert Berghs Viveur Bi och sedan han fått dämpa tempot i ledningen stack hästen undan till mycket enkel seger.

Eppur Si Muove har höjt sig flera snäpp sedan han vid årets början kom i träning hos Halmstadamatören Anna-Lena Waldén. När han nu startade i ett amatörlopp svepte han fältet i tredjespår och gick undan till imponerande seger.
- Det var nästan så att man blev lite tårögd efter mål för det var en ruskigt bra prestation. Jag har trott på honom hela tiden och Anna-Lena har gjort ett fantastiskt jobb med honom, så det är roligt att vi får utdelning, sa kusken Peter H Sjöberg.
På Åbytravet vann även Jerry Riordans Zio Tom Jet tillsammans med Henriette Larsen.

Omgången delades mellan Åby och Örebrotravet och i Örebro blev tävlingarna försenade sedan himlen öppnat sig och ett hejdundrande åskväder dragit in. Och sedan molnen skingrats och V86-loppen dragit igång kom det nya jätteknallar. Först gav Juhani Partanens 35-oddsare Wollafur V86-värdet en rejäl skjuts när han vrålspurtade till seger med en nos, vilket fick segerkusken Magnus S Karlsson att bjuda på en maffig segergest.
- Fy fan, det var skönt! Visst, det var väl inget jättestort lopp men V86 för mig, det är stort alltså! sa hemmakusken.
I loppet därpå satte Nicklas Westerholm dit egentränade O.M.Dont Cry, som spelad på mindre än en procent på V86 klippte till med 1.11,1 sista halvvarvet.
- Det var väldigt bra tryck i henne i hela loppet. Hon är en lite humörbetonad häst men kan hon hålla den här formen kommer hon att hävda sig väldigt bra, sa Westerholm.
Mikael Cedergrens Tale Of Jacks (Kaj Widell) vann också i Örebro innan Stig H Johansson-tränade skrällen Lennart Sjöhammar avslutade V86-omgången med Erik Adielsson i sulkyn.

Skapad: 2019-05-22