Han är som Usain Bolt i starten...

Fredrik Linder har kanonform på stallet och hästarna vinner lopp i var fjärde start.
Nu har han en bra chans att vinna på V75 med Falcon Am.
- Han är som Usain Bolt och fruktansvärt snabb ur blocken, säger Linder.

Med en vecka kvar till elitloppshelgen avgörs lördagens V75-omgång på Gävletravet. Russinet i kakan är ”Vägen till Elitloppet”, tillika Prins Daniels lopp i Gulddivisionen (V75-6). Vinnaren av det loppet blir direktkvalificerad till Elitloppet. Där ställs bland annat fjolårsvinnaren av Elitloppet, Ringostarr Treb, mot hästar som Sorbet, Pastore Bob och Baron Gift för att nämna några.
Det är jättefina lopp även i övrigt den här V75-dagen och i den fjärde avdelningen är Timo Nurmos fina fyraåring Global Winner favorit efter sin överlägsna seger senast. Klar andrahandare och ett av de främsta motbuden är Falcon Am som tränas av Fredrik Linder. Romme-tränaren har strålande form på sina hästar och jobbar tillsammans med sin sambo Magdalena Eriksson. Duon har 16 hästar i träning och har på 48 starter i år vunnit tolv lopp vilket ger snygga 25 i segerprocent. De närmar sig också miljonen i insprungna pengar.
- Hästarna har gått jättebra. Vi flyttade till en ny gård i söndags och de som har startat tisdag och onsdag i veckan har gått strålande bra. Man blir på bra humör när hästarna springer som de gör, säger Fredrik Linder.

Falcon Am vann enkelt från ledningen näst senast och gången efter spurtade han starkt som fyra i V75 från spår tolv bakom vinnande Sato. Nu är utgångsläget betydligt bättre med spår sju och hästen har spetsat från springspår tidigare. Taktiken torde vara glasklar för kusken Claes Sjöström, om man får tro tränare Linder.
- Falcon Am (V75-4) är som Usain Bolt i volten, han är fruktansvärt snabb ur blocken. Det är nog bara för Claes att ha honom rättvänd i starten så borde han sitta i ledningen. Hästen var grym senast i Örebro från ett skitläge och det var första gången barfota runt om. Det blir samma nu också. Jag ser inga minus på honom, han är pigg och glad och känns fräsch och fin. Han är som mig i kroppen, haha.
- På en formskala från ett till tio har jag 8,9 på min skala, säger Fredrik Linder.

Skapad: 2019-05-17