Who’s Who löste årsdebuten på bästa sätt

Pasi Aikio blev den store segerherren och kunde åka hem obesegrad under en favoritfylld kväll där den stora sporten serverades utanför V86-spelet.
- Han kan inte kännas finare, kommenterade Örjan Kihlström om årsdebuterande derbyvinnaren Who’s Who.

Det var en lättad och glad Pasi Aikio som begav sig till vinnarcirkeln sedan han fått se sin derbyvinnare Who’s Who lösa årsdebuten på bästa sätt på Solvalla.
I andra ringhörnan fanns på förhand Drottningpokalsvinnaren Dibaba, men då denna tog till startgalopp utvecklade det hela sig till en joggingtur.
En joggingtur som verkade glädja alla inblandade.
- Han har jobbat riktigt bra i vinter, mycket tung träning och tagit det bra. Hästen såg riktigt fin ut, det var härligt. Det stora målet för året är givetvis Jubileumspokalen, men det är många lopp innan dess. Det är skönt att ha det här avklarat, sade Aikio medan körande Kihlström tog till ännu större superlativer.
- Han var väldigt spänstig, mjuk och fin, pigg och glad. Han kan inte kännas finare.

Samma duo låg även bakom V86-omgångens mest imponerande vinnare. Fyraårige Alone som tvingades trava i tredjespår fram utvändigt ledaren i hårt tempo, men kunde ändå avfärda konkurrenterna på prydliga 1.11,5/1 640 meter autostart.
Temat starka favoriter höll sig kvällen igenom och Sandsjöns Enzo, Alegra B. och Alonso Caesar tog alla samma utvändiga väg till vinnarcirkeln.
J.J., Captain Simcoe och Crown Prince W.W. höll undan från ledningen medan New Steel krönte omgången genom att spurta hem ett överpacat lopp och fastställa V86-utdelningen till futtiga 417 kronor.
En motvikt mot årets många miljonutdelningar som innebär att över åtta miljoner kronor flyttas över som jackpot till kommande onsdag då Solvalla lämnar över V86-rodret till Örebro som arrangerar tävlingarna ihop med Åby.

Även Jägersropubliken bjöds på en sportslig godbit i det sista uttagningsloppet till Breeders Course där Upset Face lunkade undan till femte raka segern i händerna på Lutfi Kolgjini.
Därmed är hästen kvalificerad till att köra om förstapriset på en miljon kronor i finalen tillika Treåringseliten på Solvalla under elitloppssöndagen.
- Jag hade tänkt köra lite tuffare med honom idag eftersom det är dags att han hittar en växel till i sin utveckling. Det gäller att ha lite mer tempo i kroppen om vi ska ut och möta de bästa. Men den här hästen backar inte för många i kullen, sade Kolgjini som mätte ut segertiden till 1.13,2/1 640 meter autostart.

Skapad: 2019-05-15