Det finns en jäkla kapacitet i honom

Senast vann han enkelt i V75.
Nästa gång ska han ut i STL-finalerna under elitloppshelgen på Solvalla.
På onsdagen slipar Twice Kronos (se bild) formen i V86.
- Det finns en jäkla kapacitet i honom, säger hästens tränare Petter Lundberg.

Twice Kronos (V86-4) har en brokig resa bakom sig. Sju år gammal har han bara tävlat åtta gånger.
- Han har haft en del skadebekymmer. Vi har fått plocka ut en benbit ur en bakkota och han har haft en hovbensfraktur, berättar Petter Lundberg, själv delägare i hästen som han har tränat sedan den var ett år.
- Det finns ju en anledning till att man fortsätter med en häst och ger den chans på chans. Hur bra han kan bli vet man aldrig men det finns en jäkla kapacitet i honom.

I fyra av sina åtta lopp har Twice Kronos galopperat. De övriga har han vunnit och när han för en månad sedan tog hem ett klass II-försök i STL (Svenska Travligan) kvalificerade han sig till finalen under elitloppslördagen på Solvalla 25 maj.
- Efter senast har vi åtgärdad framkotorna på honom och sedan har han fått träna på som vanligt. Han har inte gått några rundbanejobb eller så utan bara tränat på här hemma, så jag gissar att han inte har någon toppform. Men inför Bodenstarten näst senast hade han haft uppehåll i en dryg månad och fått likvärdig träning som nu, och då var han rätt bra, säger Eskilstunatränaren.
Den gången vann Twice Kronos överlägset från ledningen och även senast blev det enkel triumf från spets. Det enda orosmolnet inför onsdagens start på Solvalla är att det är autostart. Det har han testat två gånger och båda gångerna har det blivit galopp.
- Han är lat men samtidigt bakrädd och första gången han var ute bakom bilen blev han skrämd när hästen utvändigt kom fram. Han stack och skenade nästan ett varv med mig. Nu måste vi prova auto igen inför finalerna. Vi får se hur han funkar och Ulf Ohlsson (kusken) får väl prova honom bakom bilen före tävlingarna. Ohlsson är ju rutinerad så han kanske har någon idé.

Spårlottningen föll väl ut för Twice Kronos. Från spår två behöver inte Ulf Ohlsson ladda för att komma ner i banan och sprinterdistansen 1 640 meter tror Petter Lundberg ska funka bra.
- Känslan är att kort ska passa honom bra. Han har gått bra över 2 640 meter också men han är rätt kvick i benen så kort ska inte vara något problem.
Några utrustningsändringar?
- Vi gör inga ändringar utan det blir skor och vanlig vagn igen. Ryckhuva eller rycktussar blir det också. Det har han haft förut men de är aldrig dragna så det är enda förändringen som kommer att ske. Om det behövs.
Chansen?
- Jag kan inte motståndet men vad jag kan se har ett par av de värsta konkurrenterna , Charlock Wiking och Emotion Man, fått bakspår.

Skapad: 2019-05-13