Atlanta kan vara på väg mot Elitloppet

Fjolårets Hambletonianvinnare, Atlanta, kan vara på väg mot Elitloppet.
Under måndagen vann den fyraåriga amerikanskan sin årsdebut på världsårsbästa 1.08,9/1609 meter.
Efter loppet öppnade tränaren Ron Burke upp för en start i Elitloppet.
- Jag har pratat med honom och de är positivt inställda till att komma, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Det är 19 dagar kvar till Elitloppet och under tisdagen bjöds den åttonde hästen in, vilket blev Makethemark.
Nu kan det även vara en superstjärna på väg från USA också.
Under måndagen vann Atlanta i sin årsdebut på Miami Valley på 1.08,9 över den engelska milen. Det fyraåriga stoet imponerade stort och tiden är världsårsbästa på en tusenmetersbana. Segern var värd 50 000 dollar och hästen har nu tjänat cirka elva miljoner svenska kronor. I fjol vann hon världens största treåringslopp, Hambletonian, och var då det första stoet på 22 år som vann det prestigefyllda loppet.
Efter måndagens årsdebut öppnade tränaren Ron Burke upp om en start i Elitloppet.
- Hon är till och med bättre än jag trodde och Elitloppet är absolut på radarn, säger Ron Burke till ustrotting.com.
Burke fortsätter.
- Jag kan inte vara mer imponerad över hur hon presterar i årsdebuten. Det finns ingenting i den här prestationen som talar emot Elitloppet i nuläget.

 

Solvallas sportchef Anders Malmrot har letat efter amerikanska hästar till Elitloppet men inte hittat någon. Åke Svanstedt har tackat nej med sin stjärna Six Pack då hästen har penningstinna lopp att tävla i på hemmaplan. Dessutom blir det inget direktflyg från USA till Sverige som det har varit tidigare år inför Elitloppet. Nu innebär det istället flyg till något annat land i Europa och sedan biltransport från den destinationen till Solvalla. En lång och besvärlig resa som avskräcker många att resa från andra sidan Atlanten.
- Det har inte varit någon häst därifrån som har varit aktuell men nu tar vi upp den tråden med Atlanta. Jag pratade med Ron Burke i går kväll och han är positivt inställd till att komma över. Men det är lite resedetaljer att lösa och vi måste komma fram till en lösning med flyget. Hästen såg otroligt fin ut och vann med tussarna kvar, sa Anders Malmrot i Solvallas Facebook-sändning under tisdagen.

 

Skapad: 2019-05-07