Double Exposure slog banrekord

Double Exposure genrepade på Rättvik under fredagskvällen från ett tilltalande läge. Innerspår på autokort, men hon kunde inte behålla ledningen från start. Snabbast var M.T.Insider som sin vana trogen öppnade vrålsnabbt.

Körande Örjan Kihlström var dock snabb med att plocka ut henne i andraspår i en situation som från sidan såg aningen tight ut, men Kihlström menade att det var lugnt.
– Jag hade nog kunnat svara M.T.Insider om jag hade velat, men förstod också att vi skulle släppta till ledningen när vi väl kom ut, sade Kihlström efter loppet.

Double Exposure öppnade första varvet i trakterna runt 1.10 och sista 500 meterna gick ännu snabbare. I sista sväng ryckte den stora favoriten undan och segern blev lätt. Double Exposure vann på banrekordet 1.09,8a/1.640 meter i okörd stil!
Vilket genrep inför Elitloppet...
– Jag ville att hästen skulle få en riktig genomkörare idag och med tanke på förutsättningarna var det här en mycket bra insats, sade Daniel Redén.

– Det är en väldigt mysig häst att köra, hon lägger inte bort några krafter under loppen. Jag törs inte säga hur väl hon står sig bland de 16 som kommer att vara med i Elitloppet, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln efter segern.

Skapad: 2019-05-03