Cruzado Dela Noche årsdebuterar i Arthur J. Cutler Memorial

Marcus Melander-tränade topptravaren Cruzado Dela Noche årsdebuterar på lördagen i Arthur J. Cutler Memorial på Meadowlands utanför New York.

Efter ett par mycket framgångsrika säsonger i Europa för tränaren Stefan Melander flyttade Cruzado Dela Noche i fjol tillbaka till sitt födelseland USA, och sin tidigare tränares brorson Marcus Melander. Där blev succén omedelbar när hingsten vann Yonkers International Trot, även kallat VM-loppet, och på ett bräde inkasserade över fyra miljoner kronor. Efter vinteruppehåll är hästen nu redo att på nytt äntra tävlingsovalen och precis som inför VM-loppet förra året har hästen förberetts i två kvallopp.
- Vi har varit väldigt nöjda med båda kvalloppen. Han vann VM-loppet efter två kvallopp så jag är inte allt för bekymrad över att han inte har tävlat på länge. Vi har förberett honom väl. Han har ett bra startspår och jag är förväntansfull. Jag tror att han är redo, säger Marcus Melander till ustrotting.com.
Ytterligare tre av deltagarna i Cutler Memorial tränas av utvandrade svenskar - Per Engbloms Pinkman, Åke Svanstedts Yes Mickey och Anette Lorentzons Guardian Angel As.

Startlista
Arthur J. Cutler Memorial
1 810 meter autostart
1. Pinkman - Yannick Gingras (Per Engblom)
2. Fiftydallarbill - Trace Tetrick (Katricia Adams)
3. Cruzado Dela Noche - Brian Sears (Marcus Melander)
4. Sortie - Trond Smedshammer
5. Will Take Charge - Scott Zeron (Jeff Gillis)
6. Trolley - Marcus Miller (Erv Miller)
7. The Last Chapter - David Miller (Ed Hart)
8. Yes Mickey - Ake Svanstedt
9. I Know My Chip - Victor Kirby (Walter Haynes Jr.)
10. Top Flight Angel - Andy Miller (Julie Miller)
11. Guardian Angel As - Tim Tetrick (Anette Lorentzon)
12. Hammer Time - Tim Tetrick (Harry Landy)
Förstapris: 800 000 kronor

Skapad: 2019-05-03