Heavy Sound visade elitloppsform

Heavy Sound visade elitloppsform i årsdebuten när han tog en imponerande seger på tiden 1.09,6 i bländande stil.
Det är årets snabbaste segertid i Sverige.
Även om han inte fick någon elitloppsinbjudan direkt i vinnarcirkeln så är tränaren Daniel Redan övertygad om att han platsar där.
- Det har han ju visat att han gör när han är i toppform. Det är en fantastisk häst. Jag är faktiskt lite chockad, sa Daniel Redén.

V86-omgångens sportsliga highlights kom I The Onions lopp, tillika V86-4, där Heavy Sound hade en bländande uppvisning i sin årsdebut. Efter ett succéår i fjol hos sin nye tränare Daniel Redén hade stjärnhästen inte startat på ett halvår när han nu gjorde comeback. Men han hade fått en rejäl vinterträning på sand- och lerbanan i Örsundsbro utanför Enköping där tränare Redén har sitt högkvarter.
Och wow vilken insats som Heavy Sound bjöd på i årsdebuten. Han öppnade överraskande snabbt bakom startbilen och tog hand om ledningen för Kenneth Haugstad. Startraketer som Charrua Forlan och några andra hade inte en skuggan av en chans i starten.
- Fasiken, han tog fram startsnabbheten och hela kittet. Jag tror att den här vintern har gjort honom gott. Nu har han fått en hel träningsvinter i leran, sa Daniel Redén.

Heavy Sound fortsatte att bomba på i ledningen. Han inledde första 500 metrarna på 1.10,4 och varvade på 1.10,6. Sedan drog han på ytterligare och lämnade de andra när han avslutade under 1.07 sista halvvarvet i mycket imponerande stil. Segertiden blev 1.09,6 i en överlägsen seger och det bara skrek Elitloppet om den insatsen. Något som ägaren Lennart Ågren efteråt i vinnarcirkeln sade sig vara intresserad av att vilja vara med i det här året. I fjol tackade de nej efter att Heavy Sound vunnit Prins Daniels lopp i Gävle veckan innan Elitloppet. Men i är lär det vara dags och en inbjudan från Solvallas sportchef Anders Malmrot lär komma när som helst.
- Herregud vad hästarna springer. Jag är faktiskt lite chockad. Det stod 1.09,6 på tavlan, det kan ju inte stämma. Men det är fantastiskt vilken häst det är. Han var ruggigt bra, sa Daniel Redén direkt efter loppet.
Även den ordinarie kusken Kenneth Haugstad var full av berundan över stjärnhästens segerlopp.
- Att han skulle vara så här bra det hade jag inte kunnat drömma om. Det är inte många hästar man får köra som den här. Man får bara njuta, sa Haugstad.
Tvåa bakom Heavy Sound blev Charrua Forlan på tiden 1.10,7.

Det blev en favoritbetonad V86-omgång där sju rätt betalade 1600 kronor. Det blev ingen utdelning på sex rätt och därmed jackpot den kommande V86-omgången som är om två veckor, eftersom det är V75 kommande onsdag den 1 maj.
Utöver Heavy Sound fick vi se flera jättefina prestationer i kvällens V86-tävlingar. I den inledande avdelningen imponerade Gento stort när han vann enkelt med gott om krafter kvar för Joakim Lövgren från ledningen.

Ännu mer imponerade Lesperanza i den andra avdelningen för Björn Goop när hon svepte de andra via en ruggig långsida till en lätt seger. Det var minst sagt mäktigt att se.
Conrad Lugauer tog en dubbelseger med två egentränade hästar och båda övertygade. Först Nero Maximus och därefter Ilydia Boko, båda från ledningen.
Laura Myllymaa har en sanslös toppform på sina hästar och hennes Blue Mustasche var oerhört läcker när han bara dundrade på i ledningen för Christian Fiore och vann lekande lätt på tiden 1.11,8 på kort distans.
Sir Henry P.Hill var en övertygande vinnare för sin tränare Jörgen Westholm i V86-6 som vann lätt och i den avslutande avdelningen spurtade Solkattens Chiron vasst till seger för Carl Johan Jepson efter att ha kommit ut från sitt innerspår. Tränar gör Tomasz Wisniewski i Mantorp.

Skapad: 2019-04-24