Topphästarna brukar leverera direkt

I fjol gjorde han stor succé hos nye tränaren Daniel Redén och vann flera storlopp och sprang in mycket pengar.
Nu gör stjärnhästen Heavy Sound en mycket intressant comeback när han går ut i V86 på Solvalla.
- Topphästarna brukar leverera direkt i första starten, säger Redén.

Heavy Sound är unghäststjärnan som firade mycket stora framgångar för sin tidigare tränare Roger Walmann. Av många stora segrar vann han bland annat en E3-final och var även tvåa i Svenskt Travderby bakom Readly Express.
Inför fjolåret flyttades hästen till Daniel Redén och framgångarna fortsatte. Heavy Sound vann Prins Daniels lopp i Gävle veckan innan Elitloppet och fick då automatiskt en biljett till Elitloppet men kretsen kring hästen valde att avstå, då de inte ville starta i två heat samma dag.
Heavy Sound vann istället flera andra stora lopp under sommaren och hösten. Bland annat S:t Michel Race i finska Mikkeli med nästan 800 000 kronor i förstapris i, samt Gulddivisionens final, Frances Bulwarks lopp med 400 000 kronor till vinnaren.
Totalt blev det sju segrar på tolv starter hos Redén i fjol. Det blev 2,6 miljoner kronor intjänat under det första året hos Solvalla-tränaren och totalt har Heavy Sound sprungit in drygt 7,4 miljoner kronor.

Nu är det dags för comeback efter närmare ett halvårs långt uppehåll. Heavy Sound har fått en rejäl vinterträning i kroppen på Daniel Redéns berömda ler- och sandbana på Furuby gård utanför Enköping.
Årsdebuten sker i onsdagens V86-tävlingar där Heavy Sound startar i den fjärde avdelningen från spår fyra bakom startbilen och körs som vanligt av Kenneth Haugstad.
- Han har en hel vinterträning i sig och nu startar vi igång säsongen. Hur bra han är i första starten är omöjligt att svara på. Men topphästarna brukar leverera direkt, säger Daniel Redén.
- Även om formen inte är på topp så kommer han att göra ett bra lopp. Det är jättebra med spår fyra bakom bilen och han har visat att han duger mot de bästa. Det är klart att vi siktar mot de stora loppen i år om allt verkar bra.

Skapad: 2019-04-23