Eklundh tar chansen direkt

Oturskontot borde vara överfullt efter alla problem.
Felicity Shagwell har inte startat sedan i höstas men känns så fin att Åbytränaren André Eklundh tar chansen direkt i torsdagens kval till Drottning Silvias Pokal.
- Hon känns jättefin och ett uttagningslopp borde vara lämpligt som comebacklopp.

Fuxiga segerstaplaren Conrads Rödluva var fjolårets stora stjärna bland stona i kullen och är jättefavorit i sitt kval till Drottning Silvias Pokal (V64-2) på torsdagkvällen.
Åby är skådeplatsen och på torsdagen är det återigen dags för kvalloppen till Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal – två av de viktigaste loppen i landet för de fyraåriga travarna.
Hemmatränaren André Eklundhs hopp Felicity Shagwell startar i V64-6 och slipper möta Conrads Rödluva.
- Jag tycker att det på pappret ser ut som ett lämpligt lopp att göra comeback i. Hon fick ett bra spår, hon är startsnabb och dessutom har hon tränat bra. Så jag skulle inte byta häst med någon precis, säger han.
Felicity Shagwell vann ett av uttagningsloppen till Svenskt Travoaks i spänstig stil under hösten. Inför finalen blev det tvärstopp och mörkt på hästgården i Nossebro.
En skada i en kota i ett bakben satte stopp för stoet.
- Det var en jävla tråkig treåringssäsong. Hon var ju sjuk och dålig i sina lungor under hela sommarhalvåret och stod på kortisonbehandling väldigt länge. Sedan fick vi tillbaka henne till Oaks. Hon vann uttagningsloppet på ett jättebra sätt och sedan drabbades hon då av den här frakturen, berättar André Eklundh som hoppas att tur och otur ska börja jämna ut sig.

Efter boxvila och lugna promenader kunde man börja träna på allvar med pr-hästen några dagar in på det nya året. Efter ett banjobb inne på Åbytravet för två veckor sedan bestämde sig André Eklundh att gå rakt ut i hetluften direkt i comebacken.
- Hon kändes så jättefin i det där jobbet efter 1.16,0 över 2100 meter. Sista varvet körde jag 1.14,0 och det var med bra spänst och bra tag i linorna. Hon var så fin att jag tyckte att hon var startklar. Vi tycker att ett uttagningslopp borde vara lämpligt som comebacklopp. Hästarna seedas ju och vi hade koll på att vi inte skulle hamna med en sån som Conrads Rödluva exempelvis, säger André Eklundh.

Knutsson Trotting AB i Göteborg äger hästen som Eklundh menar inte fått någon utdelning alls sett till kapaciteten.
- Det skulle möjligen kunna visa sig att hon behöver ett lopp i kroppen. Hon har ju inte full form och skulle det vara någon formstark häst där kan den bli för svår. Men det ska ändå vara en rätt bra vinstchans som jag ser det. Vi kör precis som vi gjorde förra året, med aluminiumskor och ett öppet huvudlag, säger tränaren.
Conrads Rödluva vann både Svensk Travoaks och stonas Breeders’ Crown förra året. Åbytränaren håller tummarna för att det är Felicity Shagwells tur i år.
- Det är ju Rödluvan man hyser mest respekt för av alla i kullen. Samtidigt har jag en sådan tilltro till min egen. Jag tycker att hon är en absolut kulltopp och en topphäst. Så får hon vara fräsch och hel så tror jag att hon kommer att ge Rödluvan en match under året här.

Fotnot: Torsdag kväll körs sex kval på Åby, tre till Kungapokalen och lika många till Drottning Silvias Pokal. 1 150 000 kronor väntar vinnarna av finalerna som avgörs på Åby lördagen 11 maj.

Skapad: 2019-04-23