Siktet är inställt på Copenhagen Cup

Vem minns inte Ringostarr Trebs ”Hela vägen”-uppvisning på 1.09,0 i Elitloppet i fjol?
Men vad hände sedan?
- Han känns redo igen, säger tränaren Jerry Riordan som visar upp sin häst på Grand Slam 75 hemma på Halmstad på måndag.

Efter den imponerande segern i både försök och final i Elitloppet 2018, ”försvann” Ringstarr Treb.
En galopp på Solvalla i september. Och en till i VM-loppet på Yonkers i New York. Inga fler framträdanden under året.
Och sedan avelsarbete i Italien.
Ringostarr Treb fick en infektion som hindrade start i Kymi GP i Finland efter Elitloppet.
- Han hade problem med en kota länge. Vi trodde att det var bra till loppet på Yonkers, Yonkers International, men kanske var vi för sugna på att vara med där, reflekterar Riordan.

Så skorna ställdes in - och Ringostarr Treb fick ta igen sig.
Sedan nästan sex veckor tillbaka, är Ringostarr Treb tillbaka hos sin tränare. Efter en sejour i Italien, med bland annat avelsarbete.
- Han har betäckt runt 70 ston, säger Riordan.
På annandag påsk går Ringostarr Treb ut på Grand Slam 75, mot ett knippe tuffa djur. Racing Mange, Donatomite och Dante Boko väntar bland annat, i Grand Slam 75-6.
Hur pass förberedd är Ringostarr Treb?
- Han gick 15.8 i runt 1600 meter för tio dagar sedan, med en riktigt vass avslutning runt 1.08 de sista 400 meterna. Han känns mycket bättre nu, än när vi ställde av honom.
Spår tre på måndag?
- Wim Paal kan nog inte lägga allt från start, efter ”Ringos” långa frånvaro. Vi kan liksom inte ”tömma hästen” in i första sväng. Men han är ändå så pass startsnabb, att vi kan hoppas på andra par utvändigt, till exempel. Donatomite tar nog ledningen. Och ledningen är guld värt i sprinterlopp i den här klassen, det vet alla.
Någon nyhet till spelarna kring comebacken?
- Nej. Han tävlar precis som vanligt på måndag, barfota runt om och sådär. Precis som i Elitloppet. Inget nytt.

Riordan säger att siktet är inställt på Copenhagen Cup för Ringostarr Treb, om allt går bra på måndag.
- Jag trodde att det var färdigtävlat, i vintras. Han är ju nio år nu. Men ägarna vill gärna ha kvar honom i träning, och hästen känns fin. Det är en riktig undantagshäst.
Elitloppet?
- Går han bra på måndag så får vi ta Copenhagen Cup som ett test. Ägarna har sagt att jag inte ska känna någon press alls, att vi ska vara med i Elitloppet. Han är som sagt lite äldre och det är två heat och så. Men jag utesluter inget, hästen får bestämma.
Jerry har tre hästar till på Halmstads Grand Slam 75. 1 Betting Queen och 12 Wonder Horse (GS75-2) och 5 Affinity Kronos (GS75-4).
- Det blir svårt att vinna för dom den här gången. Affinity Kronos har årgångslopps-kvalitéer, men jag tror att 8 Guzz Mearas är för bra i det här loppet.
Så om du måste satsa en hundralapp på en av dina egna hästar på måndag…
- … så måste det bli på Ringostarr Treb! Det är en riktig undantagshäst, som aldrig är chanslös. Han är tillräckligt förberedd för det här. Men som alla förstår, så kan han behöva loppet.

Skapad: 2019-04-19