Sobel Jasmine ledde första testet runt om

Peter Untersteiner fick sitta och brottas lite med sin häst som ville springa fortare.
Ändå blev det rena defileringen på söndagen i loppet ”Första testet” inför Stochampionatet för Sobel Jasmine på Axevalla.
- Hon har inte råd att ligga på så i en final till sommaren om hon skulle komma dit.

Ett säkert vårtecken i travet är loppet med namnet ”Första testet” på Axevalla.
Ett test över 2640 meter för fyraåriga ston och den första uppmjukningen på banan inför Stochampionatet.
Halmstadtränaren Peter Untersteiner vill gärna vara med i finalen i juli med fint stammade Sobel Jasmine. Söndagens segerlopp togs avstannande med flera längder ner till övriga men Untersteiner var inte nöjd.
- Hon var lite överambitiös. Hon har inte råd att ligga på så i en final till sommaren om hon skulle komma dit. Jag fick köra ganska rejält för att nå ledningen och då brukar det ju vara två långa kilometer kvar - men i dag var hon ju överlägsen detta gänget, sa Halmstadtränaren,
Tio hästar kom till start i loppet. Lars I Nilssons Procolate delade favoritskapet med Untersteiners häst men galopperade bort sig kort efter start och diskvalificerades.

Sobel Jasmine kördes till ledningen i den första kurvan låg på en del under vägen och ledde stundtals med ett par-tre längder. Segern togs avstannande på tiden 1.15,8 över 2640 meter med bilstart.
Sobel Jasmine har fyra segrar på nio starter efter söndagen.
- Vi hoppas att vi får komma hit fler gånger, för det är ju ett av de stora målen att vara med här i juli, sa Peter Untersteiner om hästen som ägs av Ove Ekelund i Växjö.

Skapad: 2019-04-14