Vincero’ Gar krossade motståndet

Kvällens prestation var utan tvekan den italienska uppvisningen i V86-8 där Vincero’ Gar pulveriserade motståndet.
- I Italien är det en superhäst, sa Alessandro Gocciadoro i vinnarcirkeln.

Alessandro Gocciadoro är tillbaka i Sverige och hans hästar imponerar precis som de gjorde under elitloppshelgen i fjol.
Det blev en seger inom V86-spelet för italienaren och femårige hingsten Vincero’ Gar var fullständigt överlägsen trots en blytung resa i tredjespår största delen av första varvet innan han kunde överta ledningen varvet från mål.
Många väntade på att den långväga gästen skulle stumna men han bara fortsatte i imponerande stil och vann till slut med 20-talet meter.
- Wow, mycket bra, i Italien är det en superhäst och jag är inte förvånad. Det var ett bra underlag och då travar han som bäst. Det är en stark häst, sa Alessandro Gocciadoro.

 

Johnny Takter är tillbaka i sulkyn och körde sin andra tävlingsdag för året då han lotsade Run Ceasar Run till en snygg skrällseger på utmärkta 1.10,9 över sprinterdistans i V86-1.
Ola Samuelsson tränar vinnaren som fick andra utvändigt gratis in mot upploppet istället för tredje utvändigt då Marc Elias valde att lämna andra utvändigt med Quite A Quality för att chansa invändigt via Åbys open stretch.
- Det är skönt vara tillbaka. Jag tycker inte jag känner av någon ringrost. Jag tycker jag känner mig ganska vältränad. Jag vill köra bra hästar, annars tycker jag inte det är kul, sa Johnny Takter bland annat efter segerloppet.

 

Hevin Boko blev svaret i V86-2 och tillsammans med Jorma Kontio avgjorde det femåriga stoet på ett rejält sätt när hon fångade in italienska gästen Valchiria O.P. sista biten in mot mål.
Beautiful Bacardi blev het i ledningen och satte verkligen färg på loppet där hon rusade på i högt tempo vilket gynnade vinnaren.
Tudor Kronos visade fin löpskalle då han trots lite problem med sin travteknik vann i comebacken efter en offensiv styrning där Robert Bergh tog han om ledningen efter ett varv. Det var rejäl körning om ledningen och inte mindre än fem ledarskiften första varvet.
Det var fjärde raka segern för Tudor Kronos som enkelt drog ifrån konkurrenterna över upploppet efter tre kilometer.
- Det är en härlig individ. Det är i tempohöjningarna han har problem och det är något vi ska försöka slipa bort. Men jag har aldrig känt han så snabb som i dag, sa Robert Bergh.

Stig H Johansson visade upp en mycket imponerande häst i V86-4 där Zenone R.L. avgjorde med en mäktig långspurt sista 700 meterna i tredjespår från fjärde utvändigt tillsammans med Erik Adielsson.
En annan häst som imponerade var Kennedy som vann V86-5 tillsammans med Adrian Kolgjini. Från tredje par utvändigt satsade Adrian Kolgjini framåt ett och ett halvt varv från mål och från ledningen dominerade sedan den välstammade fyraåringen loppet.
Det var andra årssegern på tre starter för sonen till Joke Face och toppstoet Lisa America som senast galopperade.
- Han gör det väldigt lätt när han vill. Det var ett kritiskt läge när vi skulle gå fram men han skötte det galant. Han går fortfarande med mycket vikt och derbyt kanske kommer lägligt i september, sa Adrian Kolgjini.

V86-omgångens mest spännande upplopp fick vi se amatörloppet V86-6 där Ragazzo da Sopra fångade in storfavoriten Perfect Dynamite i en läcker duell. Henrik Åslund satt i segersulkyn och vinnaren tränas av Björn Goop.
Ett rafflande upplopp blev det även i V86-7 där Vichy Grif spurtade sylvasst då hon fångade in favoriten Nanny McPhee och även höll undan för Got You B.R.
Sofia Aronsson tränar vinnaren och i segersulkyn satt André Eklundh.
Inledningen på loppet blev lite annorlunda då man fick använda startbilen som master med infälla vingar eftersom ordinarie chauffören blivit akut sjuk och en ersättare fick ta över ratten.
- Det var inget som påverkade oss från bakspår. Det är värre för de med framspår, sa André Eklund som förstås var nöjd med segerhästen.
- Det är tacksam när hon slipper lägga speeden i början. Det var en trevlig resa tills vi anföll och då var det bara att hålla i sig.

Skapad: 2019-04-10