Två miljoner extra i Euro Classic Trot 2019

Euro Classic Trot inleddes 2002 när loppet öppnades för utlandsfödda hästar, loppen det handlar om är Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal på Åby, samt SprinterMästaren och StoSprintern på Åby.

Upplägget fick en flygande start med Hambletonian-vinnaren Scarlet Knight på startlinjen. Världsstjärnan blev tvåa i Kungapokalen bakom stallkamraten Gigant Neo, för att sedan ta en bejublad seger i SprinterMästaren.

Otaliga har de utlandsfödda hästarna varit som förgyllt tävlingarna både på Åby och Halmstad, oavsett om det handlat om ston eller hingstar.

Samarbetet mellan Halmstad och Åby har varit långvarigt och framgångsrikt och ECT har blivit en institution i svensk travsport. För två år sedan korrigerades anmälningssystemet framgångsrikt vilket inneburit att det nu totalt har kommit in ungefär ytterligare två miljoner i insatser.

  • -Verkligen roligt att intresset för våra lopp är så stort. Hästpopulationen har ju minskat den senaste tiden men trots det vidmakthålls anmälningsantalet till ECT. Jag kommer att öka prispengarna i försöken. Anmälningarna sviktade ifjol så jag hoppas på fler anmälda det här året när det är så fina pengar att köra om, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

För Halmstadtravet är SprinterMästaren och StoSprintern navet i verksamheten och intresset för banan, med final i SprinterMästaren på torsdag och StoSprintern på lördagen.

  • -Det här ger oss fina möjligheter. På Halmstad blir det höjningar både i försöken och finalen och jag hoppas att det kommer att ge fler anmälda. Möjligheterna att tjäna fina pengar lockar förhoppningsvis till det, säger Halmstads sportchef Jan-Olof Molin.

Om ni skulle få önska er något i framtiden, vad är det?

  • -Premiechansen, säger både spontant.
Skapad: 2019-04-05