Vi ses på Åby!

Kort före mål var det något som släppte.
Ulf Eriksson gick mot seger i Olympiatravets första deltävling på Solvalla med Milligan’s School och höjde högerarmen i en sällan sedd segergest.
- Senaste gången jag gjorde så här var väl då vi vann Sundsvall Open Trot förra året och före det vet jag inte. Det känns så jäkla skönt att han får ett år till med samma form och kvalitet, sa Bollnäskusken.

Kvicksilvret visade på dryga tio grader och vattenbilen begick årsdebut på Solvalla på lördagen.
Solvalla sparkade igång vårsäsongen i travet med den första deltävlingen till Olympiatravet.
Handsome Brad och Milligan’s School duellerade den sista biten och båda hästarna var oerhört starka. Men först i mål kom Milligan’s School som nu är klar för finalen på Åby lördagen 27 april.
Catarina Lundström och Stefan Melander tränar jänkaren som slog igenom under fjolåret med seger i Sundsvall Open Trot och en andraplats i U.E.T. Trotting Masters bakom Propulsion.
Ulf Eriksson var förstekusk under fjolåret och verkar få fortsätta.
- Det är mycket som lossnar när det blir sådana här segrar. Han är en riktig krigare, en köttbulle i vagnen med mycket kraft. Jag har aldrig kört Olympiatravet så det är klart att det slår högt, sa lånekusken med licens i Bollnäs.
Ulf Stenströmers Handsome Brad var inte stort slagen och heroisk i ledningen efter att ha fått offra flera speeder. Elian Web lyckades ta sig förbi i starten men galopperade och första 500 klockades till hiskeliga 1.07,6.
Men spetsrusningen var inte över. Ulf Ohlsson såg sin chans och körde till med VästerboontheNews efter 500 meter och Carl Johan Jepson fann det bäst att ta det lilla lugna med Handsome Brad som städadat fick ta över föringen dryga varvet från mål i stället.

 

I sista kurvan testade Carl Johan Jepson att skaka av sig konkurrenterna. Handsome Brad var gåvillig men blev upphunnen kort före mål av Milligan’s School som Ulf Eriksson tog upp jakten med på allvar först 500 meter från mål.
Catarina Lundström är skötare till hästen.
- Är det final nu? Oj, vad stressigt! Det har verkligen känts att han har utvecklats över vintern och blivit starkare och så efter sin fantastiska säsong i fjol.
Handbollspelaren Magnus Jernemy och ishockeyspelaren Danijela Rundqvist delade ut priset till Milligan’s School som segrade på tiden 1.11,6 över 2140 meter auto. Trea stålmormor Speedy Foxy Vicane som tog sig förbi On Track Piraten.

 

Det bjöds på toppsport i finalerna av V75 och svenska travligan. Med betoning på ”topp” dessutom.
Daniel Redéns sexåriga jänkardam Double Exposure förlorar ogärna och gjorde det inte den här gången heller i Stoeliten som inledde omgången.
Ulf Ohlsson hoppade in som kusk i stället för Örjan Kihlström (ryggproblem) och styrde till seger med dagens största favorit på V75-spelet (70 procent).
Double Exposure fick överta ledningen dryga varvet till mål i sprinterloppet. Ohlsson lät sedan tempot bedarra till 1.14,0 första 1000 och måttade in segern med hästen som gjorde ett mycket läckert intryck.
Tränaren Daniel Redén hade velat se mer av sin häst i årets andra start.
- Det blev ju inte så mycket till lopp. Jag hade gärna sett att hon hade fått springa lite fortare. 

 

Lisells stod för dagens insats
Dagens insats stod annars en dalahäst för. Rikard N Skoglund blev inte släppt till ledningen med stenhårde Perfect Dynamite och satte upp ett knäckande tempo.
Tina och Ante Lisells stjärna var trots detta aldrig i närheten av förlust.
Rikard N Skoglund:
- Han är fantastiskt fin den här hästen. Som jag sa i intervjuerna i veckan: den som har honom utanför sig får en dålig dag. Men jag var nästan lika nöjd när vi fick dödens också. Det är lättare att hålla kontroll på de andra hästarna.
I den lägsta klassen (klass II) städade Timo Nurmos-tränade Magic Cash av motståndet och blev en överlägsen segrare efter att ha gjort loppet helt på egen hand.
Jorma Kontio körde offensivt från bakspåret och rundade till positionen utvändigt ledaren dryga varvet från mål. På den sista bortre långsidan lättade Kontio lite på tömmarna och lät Magic Cash ta över.
- Han hade krafter kvar och kunde ha fortsatt ett varv till, sa Jorma Kontio, om fyraåringen som vann på tiden 1.13,1 över 2140 meter, auto.

”Min första V75-final”
Två segrar i klass I i vinter slutade i en seger i finalen också för häftige fuxen Vlad del Ronco.
Tempot var högt uppskruvat i inledningen och när det lugnade ner sig styrde Erik Adielsson fram utvändigt ledaren med varvet till mål och femåringen försvann till seger med fyra längder.
Edvin Ceka på Åby tränar topphästen.
- Det är min första seger i en V75-final och hästen är fantastisk, sade heltidsamatören från Åby.
Örjan Kihlström stannade hemma med ryggont och fyra av hästarna han skulle ha kört segrade. Roger Walmann tränar Odessa Celeber och hade inget svårt val av kusk då stallets Kenneth Haugstad var körledig i finalen av Diamantstoet med 250 000 kronor till vinnaren.

Skapad: 2019-03-30