Milliondollarrhyme inleder säsongen på hemmaplan

Han avslutade fjolåret i stor stil.
Stärkt av ytterligare en vinters träning kan han bli ett utropstecken i år.
Milliondollarrhyme inleder på onsdagen säsongen med V86-start hemma på Solvalla.
- Det är sjukt kul att han ska börja tävla igen, säger stjärnämnets tränare Fredrik B Larsson.

För ett år sedan kallade Fredrik B Larsson sin då fyraårige bjässe för en oslipad diamant. Nio månader senare avslutade Milliondollarrhyme (V86-8) säsongen med imponerande seger i en V75-final på Solvalla. Totalt vann han 5 av 15 lopp och tjänade över 800 000 kronor under 2018.
- Fjolårssäsongen var bra. Han hade en liten dipp när han var sjuk i någon start men överlag gjorde han det bra och framför allt tycker jag att han utvecklades under hela säsongen. Efter derbyförsöket (22/8) gick han in i form ordentligt. Han var jäkligt fin när han vann sista loppet och han var fräsch och fin när han gick till vintervila, säger Fredrik B Larsson.
Hur nära färdigslipad är han nu?
- Han börjar kännas som en färdig tävlingshäst men han är inte färdigslipad än. Han är en stor häst som egentligen bara har gjort en säsong och det normala är att han fortsätter att utvecklas. Det tror jag också att han kommer att göra.

Hur skiljer sig dagens Milliondollarrhyme ifrån hästen vi såg senast han startade?
- Han har växt i kroppen lite mer. Han är som sagt en stor häst och jag tycker att han har blivit stabilare i kroppen. Han har mått bra av vinterträningen och även blivit lite lugnare. Ett minus han har visat vissa dagar är att han har varit för het och temperamentsfull. Det är något vi har jobbat hårt på och det hoppas jag ska bli bättre i år.
Hur vill du mer beskriva honom?
- Det som kännetecknar honom mest är nog att han är så otroligt snabb, kanske den snabbaste häst jag har kört någon gång. Han har en otrolig teknik och det känns som att han kommer väldigt långt i steget när han springer. Han har gått bra på 2 600 meter och visat bra styrka också men att han är så väldigt explosiv är nog ändå hans främsta egenskap.
Tror du att han är en häst för den äldre eliten vad det lider?
- Det är det inget snack om! I ett antal lopp har han visat att han är extremt bra och att han verkligen kan flytta på sig. Han har en jäkla fysik och driv, en riktig löparkropp med mycket kapacitet i. Men vi får se under säsongen hur mycket han har utvecklats och hur han går framåt med varje lopp.
Det finns väl en del kvar att göra även utrustningsmässigt?
- Han har alltid gått med skor, han har alltid gått med vanlig vagn och han har mestadels gått med fasta grejer på huvudet. Så det finns barfotakörning och sådant att se fram emot framöver.
Hur ser planen för säsongen ut?
- Jag har inte lagt upp någon plan alls mer än det här första loppet. Han får visa var han står och sedan gör vi en utvärdering.
Hur ser du på onsdagens lopp?
- Det är ett jättebra lopp med många bra hästar, så det är en tuff årsdebut. Han känns bra men är inte alls vässad och risken är att det fattas tempo i honom. Han är svårbedömd när jag kör honom här hemma för han är ganska lat och bekväm och gör inte mer än han behöver, så det ska bli spännande att stämma av lite och se var han står. Han ska som vanligt gå med skor, vanlig vagn och helstängt huvudlag. Som det känns är han en av flera som kan vinna loppet.

Hur är läget med Princess Cristal (V86-4)?
- Uppåt tycker jag! Hon gick bra senast. Det blev en omstart och hon offrade mycket krafter i den, men sedan gick hon bra till slut och var kraftigt uppåt. Nu kommer hon att tävla barfota för första gången och jag tror att hon kommer att göra ett riktigt bra lopp.

Skapad: 2019-03-25