Stjärnkoll: Perfect Spirit

Snart börjar allvaret.
Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren.
Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2019.
Dagens stjärna: Perfect Spirit.

Fakta

Perfect Spirit, hingst, 5 år 
Starter: 29
Segrar: 15
Rekord: 1.09,2/1609a
Intjänat: 9 487 579 kronor
Hemmabana: Solvalla

Presentation: 
Perfect Spirit vann Hambletonian för Åke Svanstedt innan hästen fick komma till Sverige och Solvallatränaren Daniel Redén när 2018 bara var några dagar gammalt. Örjan Kihlström har kört hästen i samtliga elva starter i Sverige och fjolårsfacit blev åtta segrar och tre andraplatser på elva lopp. Konung Gustaf V:s Pokal och Sprintermästaren är Perfect Spirits största segrar i nya hemlandet Sverige. Elitloppet nästa tror (och hoppas) många bedömare.

Hur känns hästen för dagen? 
- Han har tränat på väldigt bra och känns jättefin. Det enda jag kan anmärka på är att han är lite rund om magen för dagen, men det får han ha efter en lugnare period med mycket mängdträning och mycket mat. Som de flesta kanonhästar gillar han att träna. Förra säsongen var näst intill prickfri då han aldrig var sämre än tvåa.
När startar han nästa gång? 
- Förhoppningen är att han ska komma ut någon gång i april. 
Vilka förhoppningar och mål har ni inför säsongen? 
- Det är svårt med femåringar som ska ta ett steg till. Han får visa själv vilka steg han tagit i vinter, vilket man lär se ganska fort när han väl börjar starta. Men förhoppningarna är att han ska ta steget in i eliten och verkligen ska kunna vara med och tävla mot de bästa. Jubileumspokalen är för femåringar, så det är väl ett lämpligt lopp att sikta på. Elitloppet behöver inte vara fel men det är han själv som ska visa om det kan bli en start i det loppet eller inte.

Skapad: 2019-03-17