Han är snabb ut och känns löpsugen

Petri Puro är välkänd för sin höga segerprocent.
Master Crowe (se bild) har vunnit i hälften av sina starter.
På söndag har hästen ett perfekt läge i Grand Slam 75 på hemmabanan i Halmstad.
- Han är snabb ut och känns löpsugen och fin i jobben, säger Petri Puro.

Halmstad-tränaren har endast 14 hästar i träning och är inte den som startar i onödan. Segerprocenten har de senaste fem åren legat mellan 25 till 36 procent vilket är imponerande siffror. Stallets stjärna Cash Crowe ska snart börja träna för fullt igen efter att ha blivit opererad i sina framknän under vintern.
- Cash Crowe opererades i december och det var en ganska enkel operation i Karpaltunneln där man gick in och filade bort vissa taggar. Sedan fick hon simträna under konvalescenttiden och har varit hemma hos mig i en månad nu efter vattenträningen. Hon ser fin ut men har bara gått långa och lugna jobb i backen ännu så länge. Nästa vecka är det meningen att hon ska börja gå riktiga jobb, säger Petri Puro.
- Jag hoppas att hon kan göra årsdebut i slutet av maj och att hon kan få en säsong med tio till tolv starter. Vi siktar på det i alla fall. Hon har tjänat nästan fyra miljoner och det finns begränsat med lopp för henne här hemma, om man inte ska möta eliten. Vi har ju Stoeliten men annars blir det till att möta hingstarna.
- Jag har tänkt tanken att göra som de gjorde med Darling Mearas att om hon inte räcker mot de bästa att skicka över henne till USA på sensommaren. Det finns fina stolopp med mycket pengar att köra om där borta i USA. Jag är faktiskt lite sugen på att göra det, men vi får se hur hon kommer igång och tävlar, fortsätter Puro.

En annan vinnarhäst som han har i stallet är Master Crowe. Hedershäst skulle man också kunna kalla den här numera nioårige kämpen. Master Crowe har en segerprocent på 49 procent då han har vunnit 19 lopp på 39 starter och flera av dem i V75. För tre starter sedan var han tvåa i V75 i Kalmar bakom Global Trust på nya rekordet 1.11,3 över kort distans. Gången efter det var han oplacerad i V75 på Åby innan han senast var sexa i V75 från bakspår.
- Master Crowe (GS75-6) var väldigt bra i Kalmar och det är ett av de bästa lopp han har gjort. Men på Åby gången efter gjorde han ett dåligt lopp och det var första gången i karriären som han inte fick några pengar. Banan var dåligt och han fick inget fäste. Hästen sprang sig trött helt enkelt, säger Petri Puro.
- Inför V75 i Halmstad senast var han inte fulltränad och jag sa till Christoffer innan att köra snällt när läget var så dåligt. Han var ganska sliten efter Åby-starten och bara tunt tränad inför det loppet. Men han gick helt okej som sexa mot bra hästar.

Hur känns Master Crowe i träningen nu?
- Nu känns han återigen väldigt bra och har gått framåt mycket med förra loppet i kroppen. Jag körde honom i dag (torsdag) och även i måndags och var nöjd. Han kändes löpsugen och hade spring i benen. Man ska tänka på att hästen är nio år nu och börjar få lite ålderskrämpor men han var fin i de här två jobben måste jag säga.

På söndag startar Master Crowe från innerspår bakom startbilen i den sjätte avdelningen på Grand Slam 75. Han körs av Christoffer Eriksson och det är endast sju hästar med i loppet över medeldistans.
- Jag hade att välja på det här loppet eller ett i V75. Jag tog det här på hemmaplan eftersom han är klar för V75-finalen som går den 30 mars. Det finns inga lätta lopp men läget blev så bra det kan bli. Hästen är startsnabb och har tagit ledningen från innerspår tidigare. Men vi vår se vad taktiken blir och hur Christoffer lägger upp det hela.
- Jag hoppas och tror att hästen är tillbaka i samma fina form som när han var tvåa i V75 i Kalmar. Det blev som sagt ett formtapp efter det men som han känns nu med förra loppet i kroppen och i träningen kommer han att göra ett bra lopp. Han känns så pass framåt nu att han måste räknas, säger Petri Puro.
Och tillägger:
- Nu blir det lättare balans och barfota bak för första gången på länge. Vi körde med fast huva tidigare och vi får se i värmningen hur laddad han är om han får gå med samma eller om det blir urryckare.

Skapad: 2019-03-15