Gustav svarade för kvällens skräll

Pappa en av landets bästa amatörkuskar.
Morfar en legendarisk proffstränare.
Gustav Johansson, 15, har travet i blodet och på onsdagen presenterade sig kusktalangen för trav-Sverige när han svarade för kvällens skräll på V86.

 

Ledningen såg länge ut att vara segerreceptet i lärlingsloppet V86-3 där Peter Zadel såg it att ha full kontroll bakom Call It Magic. Men så fick 15-årige kusktalangen Gustav Johansson plötsligt fart på 18-oddsaren Stephanie Divine från rygg ledaren samtidigt som ledaren tappade travet.
Målfotot visade att Stephanie Divine fick nosen först och det var första segern för det femåriga stoet i 15:e starten. Tränar vinnaren gör Marcus Lindgren.
Det var hårt i mål och segerkusken var inte säker om han hann fram.
- Nej det är svårt, jag har mycket grus i ögonen och jag har inte heller den rutinen, så jag vet inte, sa Gustav Johansson.
När beskedet kom och segern var klar var det förstås en glad segerkusk som kunde räkna in karriärens tredje seger på 13 lopp.
- Det var riktigt roligt. Jag tyckte vi fick ett perfekt lopp i dag. Jag vet inte var de andra tog vägen.
Framtiden?
- Jag får gå klart skolan först, men jag vill köra så mycket som möjligt och få mer rutin. Det är kul att få dela detta och göra detta tillsammans med min pappa, sa Gustav Johansson som är son till framgångsrike amatörkusken Håkan B Johansson och trav i blodet även genom morfar, legendariske Halmstad-tränaren Lars G Edvinsson.

 

Endast sex hästar fanns med bakom bilen i V86-1, men det var kvalité och trion Smokin Joe, Devil Sound och Hurricane River bjöd publiken på Jägersro på ett rafflande upplopp där den sistnämnde drog längsta strået trots att han fick gå utvändigt ledaren sista varvet. Christoffer Eriksson förivrade inte sig utvändigt om Smokin Joe och Ola Samuelsson-tränade Hurricane River imponerade, som inte bara slog klorna i ledaren utan även kunde hålla undan för Devil Sound från rygg ledaren.
Erik Adielsson körde resolute till ledningen i V86-2 och från spets kunde Bottnas Easy Cash räkna in första årssegern. Svante Båth tränar vinnaren.

 

Vinnarhålet kallas positionen på rygg ledaren och gjorde skäl för namnet i V86-4 där Ile Saint Louis fick fritt på upploppet och slog klorna i ledaren Cobourg Hanover sista biten in mot mål. Jorma Kontio satt i segersulkyn och vinnaren tränas av Timo Nurmos.
Staro Leonardo var dagens största favorit på V86-spelet och tillsammans med Joakim Lövgren blev det en säker seger i V86-5 över dryga tre kilometer.
Efter en resa i rygg ledaren där hästarna var uppradade på innerspåret klev Staro Leonardo ut utvändigt ledaren och kopplade ett grepp i andraspår 600 kvar, 400 kvar övertog han ledningen och höll den utan problem hela vägen hem.
- Han gjorde ett bra derbykval i fjol och sedan har han mest bara gjort bra lopp. Han är numera en vuxen häst, sa Joakim Lövgren.

En betrodd häst som också motsvarade spelarnas förtroende var Upstream avgjorde lätt över upploppet tillsammans med Ulf Ohlsson. Tränar gör Östersund-amatören Oscar Berglund som varje år visar upp en imponerande segerprocent för stallet. Segern var årets tredje på tolv starter.
Ulf Ohlsson blev dubbelsegrare då han även spurtade hem V86-8 med Reijo Liljendahl-tränade La Camilla Pellini som svarade för en gedigen årsdebut. Från sjunde utvändigt följde La Camilla Pellini med som tredje häst i tredjespår på bortre långsidan och sedan avgjorde hon enkelt efter egen attack i fjärdespår 300 kvar.
I V86-7 fick Thomas Uhrberg lucka från tredje invändigt på upploppet och Youngblood Pellini tackade för en fin resa genom att enkelt spurta till en säker skrällvinst.

Skapad: 2019-03-13