Dijon är nummer tre

De två huvudingredienserna var redan klara.
På tisdagen fick Elitloppet även lite smak av Frankrike.
Sexårige Dijon är tredje häst in i årets stora travfest.
- Det är en dröm och en stor ära att få vara med i Elitloppet, säger hästens tränare och kusk Romain Derieux i ett pressutskick från Solvalla.

Söndagens toppinsats som tvåa i Criterium de Vitesse var tillräckligt.
Två dagar senare meddelade Solvalla att den franske sprintspecialisten Dijon gör de två hemmastjärnorna Readly Express och Propulsion sällskap i Elitloppet 2019.
- Dijon har aldrig sett bättre ut och var heroisk i söndagens lopp. Han har både den startsnabbhet och hårdhet som krävs för att kunna hävda sig i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Dijon gästade elitloppshelgen för två år sedan, men hade ingen lycka med sig då han galopperade 500 meter efter att ha släppt ledningen i Fyraåringseliten.
Sedan dess har den franske startraketen hunnit med att bli Europamästare för femåringar och visade i helgen att han etablerat sig i världseliten genom att ge Readly Express en match in på mållinjen i Frankrikes största sprinterlopp.
Ytterligare 13 platser återstår att fylla i Elitloppet som körs på Solvalla 26 maj med tre miljoner kronor i till vinnaren.

Fakta Dijon
Ålder: 6 år
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 47 (12-7-3)
Intjänat: 743 550 Euro
Rekord: 1.09,0 autostart (1609m)
Ägare: Mme Mauricette De Sousa
Tränare: Romain Derieux
Skötare: Valentin Goussard
Nationalitet: Fransk

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige) och Dijon (Frankrike).

Skapad: 2019-03-12