Deep Pockets imponerande i femte raka

Han avslutade fjolåret med fyra raka segrar och började det nya på bästa sätt.
Deep Pockets tog femte raka i imponerande stil för Erik Adielsson när han avslutade V86-omgången.
- Att hästen är redo att göra en sådan här prestation i årsdebuten är läckert, sa Adielsson.

Onsdagens V86-omgång delades mellan Jägersro och Solvalla. Vi fick se flera fina prestationer men en av de bästa kom i den avslutande avdelningen. Favoriten Deep Pockets avslutade fjolåret med fyra raka segrar. Nu var det årsdebut efter flera månaders uppehåll och dessutom skor på hovarna. Men trots det levererade Deep Pockets igen och svarade för en femstjärnig insats. Erik Adielsson laddade från start med Deep Pockets som hade sjättespår bakom bilen över kort distans. Hästen öppnade sylvasst i en mycket tuff inledning och tog ledningen i första sväng. Men trots det hårda inledningstempot gled Deep Pockets bara undan över upploppet och tog en imponerande seger. Vinnartiden skrevs till 1.12,6/1640a. Tränar gör Solvallas Svante Båth.
- Han har en sån fingertoppskänsla Svante. Hästen gick med skor i dag och lite öppet huvudlag och ändå är han redo att göra en sådan här prestation i årsdebuten. Det är läckert, berömde Erik Adielsson.
- Han gjorde det bra förra året men nu har han jobbat upp styrkan under vintern och han hade inte klarat av det här förra året med skor. I första sväng gick det otroligt fort och det kändes som att nu hamnar vi i Bromsten. Jag fattar faktiskt inte hur han redde ut det men han tog svängen på rätt sätt.
- Det normala är att hästen är vassare utan skor och tar han det här loppet på rätt sätt blir det spännande framöver. Han var inte supertrimmad till det här loppet och går normalt sett framåt. Han måste visa lite mer för att jag ska tro att han ska slå de allra bästa. Men han har tagit stora steg under vintern och jag håller det inte för helt otroligt att han tar upp kampen med de bästa, fortsatte Adielsson.

 

I V86-inledningen svarade Quattro Töll för en strålande insats när han vann efter en tuff öppning. Från spår sju bakom bilen laddade Thomas Uhrberg allt som gick och Quattro Töll flög till ledningen i en mycket snabb öppning, 1.04 första fyrahundra metrarna. Han fick även en tryckare till runt kurvan av Key Largo men Thomas Uhrberg hade bestämt sig för att köra i ledningen. Hästen höll sedan undan till en knapp men säker seger före en mycket vasst spurtande Ferry Boko som blev hindrad av en galopperande Brosa Am runt slutkurvan. Segertiden blev 1.13,7/1640a under krävande förhållanden med hård blåst.
- Jag är jättenöjd med honom. Det är inte bara att ta ledningen från spår sju för det kostar ju mycket att köra förbi de andra från början. Sedan fick jag en tryckare till i första sväng. Han var riktigt vass i dag, berömde Thomas Uhrbergs som även tränar hästen.

 

Det blev stort favoritfall i den andra V86-avdelningen när Ritchie Ås föll. Andrahandsfavoriten Chieftain Takoda drog undan i ledningen för Per Lennartsson, samtidigt som storfavoriten Ritchie Ås låg som första häst i andraspår en bit ner i fältet. Rithcie Ås fick aldrig kontakt med täthästarna och var tidigt slagen och inte som bäst för dagen. Istället spurtade Herrera Boko bäst för Jorma Kontio och skrällen var ett faktum till tolv gånger pengarna. Tränar gör den finska amatören Katja Melkko.

 

Stall Kolgjini bra form på hästarna och i den tredje V86-avdelningen styrde Dante Kolgjini in Terminator Face till andra raka segern. Det var stenhårt tempo i täten där det växelkördes om ledningen och favoriten Tagit Woodland fick öppna för tufft. Det gynnade hästarna en bit ner i fältet och det var Romeo och Terminator Face som gjorde upp till slut. Det längsta strået drog Kolgjini-hästen som var starkast den sista biten. Det var också en av de roligaste kusksegrarna för Dante Kolgjini.
- Det får jag nog säga förutom min första seger för fyra år sedan när jag vann mitt första lopp. Men rent premiemässigt med 70 000 kronor i förstapris och att det var V86 så är det min största seger. Jag passar faktiskt den här hästen själv och det är riktigt kul att han har börjat att gå riktigt bra. Han är underskattad men har en ruskig inställning och ger aldrig upp, sa Dante Kolgjini.

 

Det blev favoritseger i den fjärde V86-avdelningen där Jaguar Tooma bara var bäst i loppet. Efter att det körts tufft framme i täten så hade ingen något svar när Ulf Eriksson lossade iväg Jaguar Tooma runt sista sväng och när han kom farande in på upploppet kopplade han enkelt greppet.
- Jag låg lite lågt innan för jag visste inte riktigt vad jag hade hästen. Men han var betydligt bättre i dag än senast och finare i travet, sa tränaren Björn Röcklinger.

 

Everton och Sevilla är inte bara två toppfotbollslag.
De är även två mycket bra hästar som gjorde upp i en härlig duell i den femte avdelningen.
Vann gjorde Sevilla efter en taktisk triumf av Joakim Lövgren. Han körde till ledningen mitt i loppet och skaffade därmed sig ett försprång gentemot favoriten Everton. Den sistnämnde hade dock otur i slutkurvan när framförvarande häst galopperade och vinglade ut. Det gjorde att Everton blev generad och tappade fart. Samtidigt i det läget ryckte Joakim Lövgren undan med Sevilla och det kan mycket väl ha varit det som var vinstgivande. Sevilla höll till en säker seger före en mycket bra spurtande Everton.
- Det var en toppinsats, sa Joakim Lövgren.

 

V86-6 var Gösta Nordins lopp, ett amatörlopp, där det blev en rejäl skräll. Johan Carlfjord styrde in Leon efter en perfekt resa i rygg på ledaren. När ledarhästen galopperade kunde Carlfjord styra rakt fram och han kom in på upploppet i en klar ledning. Favoriten O.P.Q.C. avslutade jättebra efter trafikproblem men kunde inte nå fram till Leon som höll undan precis.

V86-omgångens största favorit Frankie Bodde åkte dit precis på mållinjen i den sjunde avdelningen. Det var Great King Wine som slog av storfavoriten efter en mycket stark avslutning. Great King Wine satt i fjärde par utvändigt och fick gå själv via tredjespår sista sjuhundra metrarna. Den Admir Zukanovic-tränade hästen hann fram precis för Stefan Söderkvist.
- Han var jättebra och fick börja lägga spelen redan på sista långsidan. Han var tapper och är en riktig löphäst, berömde Söderkvist.

Skapad: 2019-03-06