Adrian har nya framgångar i sikte

Adrian Kolgjini har fått snurr på stallet senaste veckorna.
Vid förra besöket i Halmstad åkte han hem med tre segrar på lika många starter och på lördagen beger han sig dit med nya framgångar i sikte.
- Jag hoppas att det inte är något tillfälligt utan att det här ska hålla i sig, säger Kolgjini som startar fem hästar inom lördagens V75-spel.

Stallformen har infunnit sig, känns det som att det fortsätter att gå åt rätt håll?
- Ja, verkligen. Jag tycker att de börjat visa vilken klass de tillhör nu hästarna. Jag hoppas att det inte är något tillfälligt utan att det här ska hålla i sig. Det här ju den nivån vi hör hemma på. Det känns bra inför imorgon, säger Kolgjini junior som fick en trög start då han i höstas började ta över tränarrörelsen från sin far.
- Det har varit motigt ett bra tag, för mig och teamet med personalen. Även för hästägarna. Går det dåligt länge så tär det på en. Men lika kul är det när det vänder, om inte roligare. Det kommer nog att bli ett fint år.
I V75-2 väljer Adrian Kolgjini att köra Moruga före Victory Lee.
Beror det på att han är den bättre segerchansen?
- Nej, det är mest för att han är väldigt knepig hästen, jag vill inte utsätta stackars Erik (Adielsson) för honom. Men hästen är riktigt bra. Det visade han redan tidigt som treåring, men han har haft skadebekymmer och lite smått hela tiden. Hästen har väldigt hög kapacitet med tanke på vad han har tjänat.
- Han har haft en hel del oflyt nu, trampade upp i vagn senast och sedan gick han riktigt bra till slut. Jag kommer att rycka bakskorna på honom den här gången. Jag hoppas att han kan hålla upp sitt innerspår, då blir han svårslagen.
Hur gynnad är han av att gå i ledningen och hur stor är chansen att ni når dit?
- Han är väldigt gynnad av det, att få utnyttja sitt stora steg. Jag tycker väl att jag är hyfsat bra på att pricka starten i volten och jag har en ganska snabb häst också, så det är hög chans på att jag lyckas hålla ut dem.
Vad säger du om Victory Lee?
- Han har gjort en enormt bra utveckling på slutet, men han är inte riktigt där ännu. Moruga är ett år äldre, så jag håller Moruga som en bättre chans. Men med rätt resa, kanske med min rygg så är det inte omöjligt, för han har också form. Skorna sitter på.
Några ändringar på hästarna i övrigt?
- Första gången med rycktussar på Moruga.
Dante Boko (V75-3) svek senast, hur mycket oroar det?
- Ingenting, säger jag. Jag är inte ett dugg orolig. Det var lite irritation i svalget, så fort han har lite halvdålig dag så syns det solklart, han gillar inte att springa på dåliga dagar.
- Han har varit väldigt pigg och fin i jobben och kom precis in efter en mystur under sadel där han hade kastat sig för allt och löjlat sig, så han har nog riktigt bra form inför imorgon.
Tror du att han blir svårslagen från ledningen?
- Ja.
Tror du att ni når dit?
- Hästen har visat gång på gång hur startsnabb han är, jag tror att han spetsar igen.
Vad säger du om Dontbreakthebankås (V75-5)?
- Han har haft väldigt mycket oflyt och kunde lite gärna stått med två-tre raka segrar. Felade från start senast och gick väldigt bra till slut. Ska ses som en rolig outsider, Vlad del Ronco är väldigt mycket streckad, det kan vara ett kul streck om man vill fälla en så stor favorit.
Blir det några ändringar där?
- Nej, mer än att han ska gå felfritt, hoppas jag.
Sista hästen är Dynamite Light (V75-6), hur ser det ut där tycker du?
- Det är rätta förutsättningarna för hans del. Det ska vara 1600 meter och han verkar gilla Halmstad väldigt bra. Ska han vinna V75 någon gång snart så ska det vara imorgon.
Några ändringar där?
- Han kommer att gå barfota fram. Sedan tror jag att jag behåller vanlig vagn, jag tycker han är mer körbar då.
Vem tror mest på av Moruga och Dante Boko?
- Jag tror lika mycket på dem, säger Adrian Kolgjini.

Skapad: 2019-03-02