Flemming var i fokus

Först brände han med V86-omgångens största favorit.
Sedan fällde han den näst största.
Flemming Jensen spelade huvudrollen när han på onsdagen gästade Solvalla.

Omgångens tyngsta favorit Highspirit presterade långt under sin normala nivå när han efter ett mycket långsamt inledningsvarv kastade in handduken redan i slutkurvan och gick som ett sänke genom fältet. Ingen skugga ska emellertid falla över den Stefan Melander-tränade vinnaren Output Pressure som vann säkert efter avancemang till positionen som första häst i andraspår varvet från mål.
- Allra helst hade jag gett honom ett mer vilsamt lopp men det gick så sakta så jag tänkte att jag åker fram utvändigt. Han kämpade på bra ända in i mål och gjorde ett jättebra lopp, konstaterade kusken Örjan Kihlström.

Highspirit tränare och kusk Flemming Jensens fick revansch för den tunga förlusten när han i det efterföljande loppet på Solvalla flög förbi storfavoriten El Fitzgerald med sitt fina sto Stella Newmen(se bild).
- Hon gör alltid bra lopp och har presterat fint de senaste gångerna på Åby, så jag tänkte hon skulle få följa med till Valla och det gick fint, sa Jensen som precis som alla åskådare kunde konstatera att något inte stod rätt till med Highspirit för dagen.
- Jag märkte redan i slutkurvan att det var kört för min del. Det är något fel på hästen som vi får kolla upp.
De övriga V86-avdelningarna på Solvalla vanns av Timo Nurmos-tränade Hugo Gustivar Boko (Per Lennartsson) och Peter Erikssons Wrongdoer (Anders Eriksson).

Av V86-omgångens tre dunderfavoriter var Magnus Dahlén-tränade långdistansaren Vincent As den ende som stod pall för trycket. Han såg inte ut som en vinnare någon gång under de inledande 3 000 meterna på Åbytravet men när upploppet kom tog han i så det knakade och till slut blev segern mycket enkel.
- Han tog tag i grejerna när vi kom in på upploppet, det gjorde han ju senast också, sa kusken Carl Johan Jepson.

Jerry Riordan-tränade italienaren Zio Tom Jet hade lite bekymmer med travet i kurvorna men gick ett starkt slutvarv mestadels i tredjespår och satte efter ett rappt upplopp nosen först strax före mållinjen.
- Det kommer nog bli en fin sommar för hans del. När man kan köra barfota kommer han nog få en helt ny växel, sa körande Christoffer Eriksson.
Övriga V86-lopp på Åby vanns av Peter Untersteiners Sobel Jasmine och Joakim Lövgrens Staro Leonardo.

Skapad: 2019-02-27