Pihlström har en spik

Förra lördagen skrällvann Miss Hejaracka på V75.
Tränaren Markus Pihlström har öppnat det nya året starkt - och hoppas på nya segrar när V75 gästar hemmabanan Bergsåker.
- Jag har flera fina chanser men den bästa av dem är Vanessa F.B., säger Pihlström som har spikat hästen i det officiella tipset Fem tippar V75.

Markus Pihlström har fått en bra start på det nya året och stallets hästar närmar sig 700 000 kronor i insprungna pengar. Förra lördagen blev det en skrällseger på V75 genom Miss Hejaracka. Men någon större överraskning för tränare Pihlström var det inte.
- Det var inte en sådan skräll för mig som det var för spelarna. Visst, det var inte väntat att hon skulle vinna, men jag hade förväntat mig en bra prestation. Hästarna är i bra form och vi avslutade fjolåret jättebra och det nya har börjat lika bra, säger Markus Pihlström.

 

Bergsåkerstränaren tycker själv att han har flera bra chanser både i V75 och i loppen utanför på lördag. När det gäller V75 så har han stuckit ut hakan och spikat sig själv i Fem tippar V75. Det är med Vanessa F.B. i den andra avdelningen som jagar sin tredje raka seger.
- Man måste ju tro på sig själv. Jag tror jättemycket på min häst, säger Pihlström och kommenterar sina V75-chanser på följande vis i tur och ordning.
- Mr Matjes (V75-1) var åtgärdad inför senaste starten och jag sa inför det loppet att det var den hästen som tränade bäst i hela stallet. Han hade ett dåligt läge och det gick väldigt långsamt tempo med 1.19 första varvet. Sedan blev det en snabb slutrunda och han fick gå tufft i spåren. Formen är bra men han står lite hårt inne i klassen och har ett fjärdespår i voltstart vilket innebär galopprisk. Det blir helstängt huvudlag och vanlig vagn den här gången, säger Pihlström.

 

- Vanessa F.B. (V75-2) har toppform och det här känns som ett lämpligt lopp. Hon har varit fin i två raka segrar och näst senast vann hon från dödens och senast fanns det gott om krafter kvar. Tussarna satt kvar i öronen och hon fick extra mod i sig till det här loppet. Nu är det ovan lång distans men det är en lugn, nästan flegmatisk häst, som aldrig ligger på något i loppen. Så jag tror inte att det ska vara några problem och jag är väldigt nöjd med henne. Vi byter från ett helstängt till ett norskt huvudlag den här gången. Vanlig vagn igen. Det är min bästa chans på V75.
- Importedfromdetroit (V75-6) gör topplopp hela tiden och levererar varje gång trots dåliga lägen. Nu har han äntligen det bästa spåret på länge och behöver inte börja som sista häst som han har gjort i de fem senaste starterna. Han känns fortsatt fin i jobben och jag tror att det är samma form som när han vann försök och final i V75. Voltstart är inga problem och det blir vanlig vagn och öppet huvudlag som senast. Han måste räknas tidigt, säger Markus Pihlström.

 

Skapad: 2019-02-21