Thunderinmyheart gav Paula tårar

Båda är kända tv-profiler.
På onsdagen fick Paula Ahlström och Per Skoglund uppleva en av sina största stunder som tränare och hästägare.
- Han är min föralltid häst, sade en tårögd Ahlström sedan hon fått se sin uppfödning Thunderinmyheart (se bild) spurta hem V86-4.

För den stora travmassan är hon mest känd som tv-reporter.
Men Paula Ahlström är även tränare i liten skala och uppfödare i ännu mindre skala.
Två av hennes tre uppfödningar har tagit sig till tävlingsbanan.
På onsdagen fick även åttaårige Thunderinmyheart visa upp sig tv-publiken då han skrällde hem sin V86-avdelning i händerna på Anders Eriksson.
Ahlström intervjuades i tv direkt efteråt och verkade smått chockad.
- Min Tudor, han är min föralltid häst. Han är allt. Han är så komplicerad. Jag är så glad att han får visa att han kan, utbrast Ahlström i ett känsloutspel hon inte visat då hon stått på andra sidan mikrofonen.
Sekunderna innan hade maken Per Skoglund bevittnat målgången från sin position som programledare för direktsändningen i TV12.
- Herrejössesanamma, lilla gubben, vad duktig du är. Nu får jag lämna över till min fru, sade Skoglund som efter intervjun omedelbart gick vidare till reklam.

 

För paret var förstapriset på 30 000 kronor det största på över tre år och att den betydde något extra går inte att betvivla.
- Det är min första uppfödning, jag har valt allting själv från att jag leasade mamman till hingsten Order By Fax som var en favorithäst och jag drog ut honom själv. Sedan är han världens finaste, tryggaste och snällaste häst hemma. Han är otroligt speciell. Men på tävlingsbanan får han sådana nerver och är så komplicerad. Man kan säga att de andra hästarna tränar vi för att tävla, men den här hästen tävlar vi för att få träna. Jag har tänkt pensionera honom flera gånger, men då skulle jag inte ha någon anledning att köra och rida honom, och det är det mest underbara som finns, berättar Ahlström som alltså var den som visade mest nerver den här kvällen.
- Jag vet inte vad jag sa i tv. Jag minns att hästen vinner, plötsligt sticker Åsa (Elmroth) fram mikrofonen och sedan är allt blankt.

 

Liknande glädje uttryckte Camilla Jonasson sedan hennes Queen of Sand stått pall för en öppning i 1.08-fart för att nå ledningen.
- Det är en annan ras mot vad jag är van vid, man får bara njuta. Kan hon fortsätta så här blir det väldigt spännande i år. Man får nypa sig i armen, sade Jonasson om hästen som sprungit in en halvmiljon på tre månader.
Nästa kvinnliga tränare att slå till var Laura Myllymaa, vars Othala bjöd på kvällens knall då hon slog av motståndet från ledarryggen för Christian Fiore.
- Hon har haft otur i de två senaste starterna så jag förväntade mig ett bra resultat idag, men inte att det skulle räcka till seger, sade Myllymaa.

 

Betydligt mer garvad när det kommer till att plocka V86-segrar är Peter Untersteiner.
Den här kvällen blev det en favoritdubbel sedan comebackande Cheerful Rivner tuggat i spåren sista 700 och fångat in sonen Johans Pippi Roc kort före mål.
Med Powderfinger drog Untersteiner senior själv till spets och anförde i friskt tempo till knapp triumf.
Ytterligare en favoritseger var klar då Jorma Kontio hittade till ledningen från bakspår med Timo Nurmos-tränade Magic Cash.
Ronny Palm valde bort hemmabanan Jägersro för att skicka stoet Sinfonia d'Amore till Solvalla och fick se Örjan Kihlström finåka till seger efter ryggresa.
Claes Sjöström satte punkt för omgången och fastställde utdelningen för åtta rätt till 660 612 kronor sedan Bizzi Blizz spurtat förbi tappra gotländskan Moa Margunn till tredje raka.

Skapad: 2019-02-20