Viking Grace är fortfarande obesegrad

Obesegrad i år efter tre starter på Solvalla.
Men trots framgångarna är det inte säkert att finsk-kanadensiska Viking Grace (se bild) kommer att göra så många fler tävlingsframträdanden.
- Jag har tänkt betäcka henne, berättade stoets ägare och tränare Riina Rekilä efter tisdagens V64-triumf på Solvalla.

Kanadafödda Viking Grace var ensamt sto i fyraåringsloppet som inledde V64-spelet och det var inga duvungar hon ställdes mot. Men hon har själv hög kapacitet och sedan Ulf Ohlsson kört henne till ledningen hade inte de förföljande grabbarna någon chans.
- Det är otroligt! Hon är en otroligt fin häst, sa en mycket glad Riina Rekilä, som trots hästens framfart på tävlingsbanan funderar på att låta henne bli mamma.
- Jag har tänkt betäcka henne men vi kanske tävlar mer nu. Vi får se hur hon funkar. Men jag jobbar som veterinär, har lite uppfödning och inte så mycket tid till att träna.
Viking Grace har så här långt vunnit 10 av 20 lopp och sprungit in strax över 800 000 kronor.

Ulf Ohlsson vann också med Reijo Liljendahls Livi Majesty och även hans Solvallakollega Örjan Kihlström dubblade inom V64-spelet när han tog hem båda Dagens Dubbel-loppen med Björn Goop-tränade Ronzon Face och André Boods Super Photo Bood.
- Jag har körde Super Photo Bood en gång för tre år sedan och då vann vi också, så det här var kul. Men nu är han tio år så vi får inte vänta tre år till nästa gång, sa Örjan Kihlström med ett leende och syftade på att hästen faller för åldersstrecket om två år.

Övriga V64-lopp vanns av Hannu Korpis Bossy Alley och Mattias Djuses Imilie Boko. Den rätta V64-raden delade ut 731 kronor, fem rätt gav 13 kronor och då utdelningen för fyra rätt understeg 7 kronor går hela fyrarättspotten, 1 092 943 kronor, vidare till nästa tisdags sexrättspott.

Skapad: 2019-02-19