Starten i Elitloppet blir den sista

Världens just nu bästa travare Readly Express har inte många dagar kvar som tävlingshäst.
Starten i Elitloppet på Solvalla blir hästens sista i karriären meddelar ägarna som bestämt att Prix d’Amerique-vinnaren ska bli avelshingst på heltid.

På lördagen kunde Solvallas sportchef Anders Malmrot presentera den första inbjudna hästen i Elitloppet 2019. Readly Express tränare Timo Nurmos och hästens ägare Rolf Andersson var överens om att pausa avelskarriären och satsa fullt ut mot Solvalla den sista söndagen i maj.
Senare samma kväll kom beskedet att Readly Express avslutar tävlingskarriären.
Ägaren Rolf Andersson (Bro Byggnads AB) i ett pressmeddelande som skickades ut av Menhammar stuteri:
”Vi är helt överens med Timo Nurmos om att Readly Express till 100 procent skall matchas mot Elitloppet 2019 sista helgen i maj. Det är en dröm, som för alla hästägare, att få delta i Elitloppet. Detta blir också den sista starten för Readly Express då han efter Elitloppet, delvis med nya ägare, övergår till avelsverksamhet på Menhammar Stuteri.”
Menhammar Stuteri skriver i pressmeddelandet att man för en lista över stoägare som anmält intresse av att eventuellt betäcka med Readly Express under 2019 och att stuteriet inom de närmaste två veckorna kommer att kontakta stoägarna för att eventuellt bekräfta en bokning.
Totalt har Readly Express sprungit in drygt 21 miljoner kronor och på sina 34 starter hittills aldrig tävlat över elitloppsdistansen 1 609 meter.
Skulle Readly Express vinna på Solvalla blir han den första travaren i historien att ta hem Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby, Europaderbyt, Prix d’Amerique och Elitloppet.

Skapad: 2019-02-17