Claes Svensson vårdas på intensiven

Travtränaren Claes Svensson, med licens på Vaggeryd, vårdas på intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset i Linköping sedan en olycka i hagen på onsdagen.
- Jag pratade med honom vid tvåtiden nu på eftermiddagen och han mår efter omständigheterna bra. Tur att sparken inte tog högre då hade han troligen inte stått upp mer, säger sambon Marie Nilsson som jobbar i stallet.

Det var på onsdagen som Claes Svensson skulle fodra hästarna i den ena utedriften då olyckan inträffade.
- Plötsligt var det en häst som vände runt och slog med full kraft med båda bakbenen och träffade Claes i brösten och magen. Jag var bara ett par hundra meter därifrån och fick ringa ambulans då han klagade på att han inte fick luft, berättar Marie Nilsson.
Claes Svensson fördes till intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset i Linköping.
- Han har bland annat skador på levern och har blött en hel del invärtes, eftersom de är specialister i Linköping kördes han dit ifall det blir aktuellt med operation, berättar Marie Nilsson.
Förutom inre blödningar har Claes Svensson flera brutna revben och en punkterad lunga.
- Lungan är redan i dag bättre och det är jättepositivt. Han är förstås omskakad och har svårt att prata. Just nu verkar det som att han slipper operation men han kommer att bli kvar i Linköping några dagar. Läget bedöms stabilt. De har även hittat någon skada på mjälten och även en rispa på tunntarmen. Claes är stenhård och kommer att reda ut det här, sedan hur länge han blir borta får vi se. Det viktiga är att han blir frisk, säger Marie Nilsson.

Skapad: 2019-02-14