Ofrivillig paus för Månsson

I sitt livs flyt som kusk med en segerprocent på 50 med stallets hästar.
Då måste Skellefteåtränaren Christian Månsson pausa upp till ett halvår för att operera en axel.
- Det känns lite surt naturligtvis – men jag måste ju göra det här.

Efter en lysande start på 2019 har Skellefteåproffset Christian Månsson fått tid för operation i nästa vecka.
Ena axeln krånglar efter en olycka under fjolåret.
-Jag har fått tid nu på tisdag och det är en sak som behöver göras. Ledbanden i axeln behöver bytas och de tar lite från ett lår på något sätt. Jag kan bli borta tre till sex månader från löpkörningen beroende på hur det ser ut. Jag känner det själv att det inte känns bra och man måste tänka på framtiden någon gång i livet också, säger Christian Månsson.
Efter tio starter i år ståtar han med en segerprocent på 50 med stallets hästar.  Nesvik Oda, Great Victory, Giel Wielinga, Celeste Brodda och Get Lucky D.E. har vunnit var sitt lopp.
- Ett sådant här flyt har jag ju aldrig varit i, det är nästan lite osannolikt. Men nu blir det vila.Jami Mikkonen och Jessica Nilsson rycker in och det är jag mycket nöjd över. Det är två tunga pjäser som ska hjälpa oss, säger han.
Du rundar av med att köra Giel Wielinga (V65-6) i Boden under fredagslunchen. Kan det bli ännu en seger innan sjukskrivningen?
- Det ser onekligen bra ut med förutsättningarna. Giel Wielinga har fin form. Jag har fått kvitto på att hästarna är i form och det känns bra. Det är en sak mindre jag behöver oroa mig för i alla fall.

Skapad: 2019-02-14