Jepson blev V75 Champion

V75 Champions blev en jämn kamp.
Efter olika vinnare i varje avdelning var kuskmatchen fortfarande en öppen historia inför avslutningen – där Carl Johan Jepson bärgade slutsegern genom en femteplats.
- Det är mycket prestige och jättekul att vinna, sa Färjestadkusken.

Solvalla stod värd för lördagens tävlingar och i sex av loppen gjorde fjolårets mest framgångsrika V75-kuskar upp i prestigematchen V75 Champions. Det var stor spridning på vinnarna och ingen kusk vann mer än ett lopp. Carl Johan Jepson lade grunden för slutsegern när han vann loppet över tre varv med Magnus Dahlén-tränade Vincent As. Något som förvånade många eftersom ekipaget inte såg segerfarligt ut någon gång, före upploppet.
- Jag trodde att det var något fel på hästen så trög som han var. Han orkade inte hänge med framförvarande och jag tänkte ”vad är det här”. Men det kanske var så att han inte gillade när det stänkte på honom, för när han inte längre hade någon framför sig tog han i och han gick ju dubbelt så fort som de andra till slut, sa Jepson efter att Vincent As vrålspurtat till seger.
Inför den sista avdelningen i V75 Champions var Carl Johan Jepson i ledning och trots att han fick nöja sig med femteplatsen tillsammans med Conrads Wilhelm räckte det för att hålla undan.
- Det var en rolig kuskmatch i och med att den var så jämn. Och det var otroligt kul att jag lyckades vinna.

Mildväder och regn hade gjord banan krävande och i lopp efter lopp tröttnade täthästarna långt före mållinjen. Det gjorde Perfect Dynamits prestation i Solvalla Hästägarförenings Vårvintervadringspris än mer imponerande. Trots att Peter Ingves var tvungen att köra en bit från start för att nå ledningen tågade den Tina Lisell-tränade sexåringen ifrån konkurrenterna och tog en förkrossande överlägsen seger.
- Vi har sett att det är tungt att springa på innerspår i dag men den här herren klarade det. Han var jäkligt bra! berömde Peter Ingves som efter en tids segertorka fick in sin första fullträff för året.

Pensionerade kallblodsikonen Järvsöfaks hedersgästade Solvalla och sedan han umgåtts med publiken fick han se flera av sina söner äntra banan i Centaurs lopp. Men då favoritspelade Bellfaks galopperade i ledningen varvet från mål och Jörvsöodin tröttnade fick Järvsöfaks nöja sig med att vinna som morfar. Det såg Hans Petterssons-tränade överraskningen Arragon och Kaj Widell till. Solvallakusken visade prov på fina körhänder när han lirkade fram hästen från en position på innerspår långt nere i kön innan Arragon enkelt avgjorde via tredjespår genom slutsvängen.
- Det såg helt iskallt ut från början men sedan löste det sig på baksidan. Han har gått bra varje gång som jag har kört honom och det handlar om en fin häst, sa Kaj Widell.
Omgångens största favorit, finske gästen Wind Of Victory, gjorde en slät figur i ledningen och hade inget att sätta emot när Adrian Kolgjini-tränade skrällen Up North utmanade genom slutkurvan och därefter seglade undan till överlägsen triumf.
- Det löste sig vettigt och hästen var väldigt bra. De flesta blir trötta i dag men det gällde inte den här, sa kusken Kim Eriksson.

I V75 Lärlingschampion bidade Anders Eriksson sin tid i kön och sedan han snyggt lotsat fram Ritchie Ås i ryggar spurtade hästen ifrån motståndet över upploppet. Toppkusken Erik Adielsson köpte nyligen hästen och tränar den tillsammans med sin far, pensionerade trav- och galopptränaren Hans Adielsson.
- Det här är jättestort för mig. Jag är oerhört glad. Kanske inte mest för min egen skull utan för Erik och för Hans som gjort en liten comeback här nu och satt den här hästen i ordning. Jag och Erik har känt varandra länge och Hans har alltid varit en förbild för mig, sa Anders Eriksson.

Timo Nurmos El Fitzgerald imponerade i Björn Goops händer när hon vann stoloppet och Johan Untersteiner bokförde sig för en seger tillsammans med Lightningsky.
- Johan körde ett perfekt lopp och det var kul för jag fick hästen från Johan och nu fick han återstifta bekantskapen med honom, sa Lightningsky nuvarande tränare Reijo Liljendahl.

Skapad: 2019-02-09