Kvällens största favorit vann trots galopp

Kvällens största favorit på V86-spelet galopperade i starten.
Conrad Lugauer körde sedan offensivt i sprinterloppet och satt i ledningen 900 meter från mål i en snabb forcering med kapable Ferrari River.
Åbys geggiga bana bemästrade sexåringen bra.
- Han vill göra det lite onödigt spännande ibland bara.

Solvalla och Åby körde V86 tillsammans på onsdagen.
Västkusten bjöd på rena skräpvädret med mildväder och regn och förhållandena var ganska tuffa. Kuskarna menade att underlaget var hyfsat efter omständigheterna även om man ogärna körde sina hästar på de två extra innerspåren på Åby som var rejält vattensjuka.
Conrad Lugauer från Jägersro mer eller mindre lovade seger på förhand med sexårige Ferrari River. Hästen hade inte startat sedan i oktober men förberetts väl och såg så där härligt kattsmidig ut när han sprintade undan till överlägsen seger efter att ha övertagit ledningen 900 meter från mål i sprinterloppet.
I starten höll det dock på att gå helt galet. Ferrari River galopperade men ställde sig och rann upp i andraparet utvändigt. Conrad Lugauer visste vad han hade i tömmarna och tryckte till direkt i spåren. Ledande Global Takeover med Adrian Kolgjini i sulkyn hade inget att sätta emot.
- I dag är det så dålig sikt så jag tror inte att Adrian hade koll på att vi hade tappat från start. Sedan kom vi så fort också, så det var lika bra att släppa, sa Conrad Lugauer.
Sista 1000 klockades till 1.12,5 på den inte alltför perfekta banan.
- Han ville helt enkelt för mycket i starten och slog ihop. Det är lite hans attityd det där, ibland vill han lite för mycket, sade en nöjd tränare.
Adamas HB, Helsingborg äger guldklimpen Ferrari River som kan bli en bra häst just för gulddivisionen.

 

2640 meter med bilstart var förutsättningarna i V86-3 på Åby. Adrian Kolgjini gav sig av från andraparet utvändigt 600 kvar med pappa Lutfis Victory Lee som stred till knapp seger, före hela tiden ledande Ecu de Mieloui och Whipped Eggs som kom tillbaka på open stretch efter att ha tappat lite i temposkärpningen i den sista kurvan.
Adrian Kolgjini var på väg mot ännu en seger på V86 i den femte avdelningen. I spets gående Dontbreakthebank Ås var tapper men blev upphunnen i de sista stegen av Thriller N.P. som fick upp farten rejält över upploppet för Carl Johan Jepson.
39-årige lärlingen Bernardo Grasso knep två segrar på V86 på Åby för ett par veckor sedan. Dubbelseger blev det nu också med stallets hästar där en av triumferna kom utanför det stora spelet. På V86 segrade Marjons Ivory igen. Det femåriga stoet gick en ordentlig repa från kön och betvingade storfavoriten Randemar R.D. över upploppet. Starkt av hästen som tränas av Joakim Lövgren.

Solvalla bjöd på en riktig överraskning på V86. En häst spelad på bara en procent var hur konstigt det än kan låta faktiskt överlägsen i ett lopp över 2640 meter med 14 hästar bakom bilen i en så kallad spårtrappa.
Wind Knight skrällde tillsammans med sin ägare Mats Gunnarsson till 108 gånger pengarna på vinnarspelet via en svepning från tredjeparet utvändigt sista 600 meterna.
- 108 gånger pengarna? Jag kollade inte på oddsindikatorn alls. Jag sa till brorsan innan att spela plats, så det var ju lite skillnad, sa den 42-årige amatören från Solvalla som fött upp hästen och lämnade över den till Jörgen Westholm i somras för träning.
- Han kändes otroligt fin hela vägen. I sista kurvan tänkte jag att jag drar tussarna så att han inte stannar till. Men när jag lyfte ut honom...han bara la ner sig! sa en glad segerkusk.
I ett lopp för fyraåriga ston spelades finskan Viking Grace till stor favorit och vann också efter behag. En 58-procentare på V86.
Örjan Kihlström körde till ledningen i den första kurvan där finskan direkt började bestämma över sin kusk och drog undan med tre-fyra längder.
Kihlström lät favoriten hållas och Viking Grace slog aldrig av på farten så det störde.
Andra raka segern på Solvalla för stoet som tränas av Riina Rekilä.
- Hon är inte lätt att köra. Antingen är det skritt eller full fart, summerade Riina Rekilä.
Torbjörn Jansson hittade till ledningen med Freddie Silvåkra (23 procent) och lät hästen sköta sig själv och ryckte den sista biten. Björn Goop tränar.
Real Masterpiece med Oskar J Andersson vid tömmarna spurtade till seger i den sista avdelningen. En häst tränad av amatören Joakim Reiser från Bollnäs. Knappt slagen Wrongdoer, en annan häst från Bollnäs,

Skapad: 2019-02-06