Kan bli start i Prix de France

Timo Nurmos reser till Frankrike igen.
Under måndagen kör han jobb med Readly Express och därefter kommer beslut om nästa start.
- Jag vill känna hur hästen har återhämtat sig efter Prix d’Amerique, säger Nurmos.

Solvalla-tränaren sitter på Arlanda när vi når honom söndag eftermiddag. Det är kaos på flygplatsen efter det senaste dygnets intensiva snöande och många flyg är inställda eller kraftigt försenade. Nurmos flyg är sex timmar försenat i dagsläget.
- Vi skulle flyga klockan elva i förmiddags men det är nu framflyttat till klockan 17. Hoppas att vi kommer iväg då, säger Nurmos som reser tillsammans med sin veterinär Nicholas Dimitri.

Den senaste tiden har varit hektisk för finländaren. För en vecka sedan gjorde Readly Express en heroisk insats som trea i Prix d’Amerique. Under lördagen blev det en dubbelseger i V75-finalerna genom Victory Topline och Erik Sting. Nu är han alltså på väg till Frankrike och efter framkomsten till flygplatsen väntar tre timmars bilresa till Björn Goops filial i Mortree i Normandie där Readly Express är under sin Frankrike-vistelse. Efter snabbjobbet på måndagen kommer Nurmos att lämna besked när nästa start blir för superstjärnan.
- Jag vill känna på hur hästen har återhämtat sig efter Prix d’Amerique. Han var helt otroligt bra där och ännu bättre än förra året när han vann. Jag är stolt över hästen och alla runt omkring som jobbar med honom, säger Timo Nurmos.
- Om han är bra i jobbet nu så startar vi i Prix de France nästa söndag. Annars kan det bli sprinterloppet i Nice i mars, Criterium de Vitesse. Det är heller inte omöjligt att det blir båda loppen. Vi får se, men däremot blir det ingen start i Prix de Paris över 4000 meter, säger Nurmos och lämnar dörren varken öppen eller stängd till en start i Elitloppet.
- Jag kan inte säga någonting om det redan nu. Det hänger mycket på om han ska vara i aveln som i fjol. I så fall blir det omöjligt att vara med i Elitloppet.

Skapad: 2019-02-03