Svenssontränat slog till igen

31 januari 2018: Erik Svenssons Candy Hornline vinner på V86 till 102 gånger pengarna.
30 januari 2019: Erik Svenssons Moolger (se bild) vinner på V86 till 146 gånger pengarna.
Historien upprepade sig under onsdagens jackpotomgång och precis som för ett år sedan misslyckades samtliga V86-spelare med att pricka in alla rätt.
- Hatten av för Erik! sa Moolgers förvånade kusk Marcus Lilius.

I fjol satt populäre Solvallatränaren Erik ”Busen” Svensson själv i sulkyn bakom sin megaskräll. I år var det Marcus Lilius som satte spelakollektivet på pottan. Men lärlingen hade fått klara direktiv av hästens tränare inför loppet.
- Erik sa till mig att jag skulle köra som att jag hade fältets sämsta häst, berättade Lilius som var lika förvånad som V86-spelarna efter att Moolger spurtat till målfotoseger från tredje par invändigt på Solvalla.
- Jag vet faktiskt inte hur det var möjligt och jag är chockad själv. Vi hittade ner till innerspår och i sista sväng kändes det riktigt bra...
- Det här är jättestort för mig och det är jättekul att få vinna för Erik. Hatten av för Erik!

V86-omgången delades mellan Solvalla och Jägersro och till Malmöbanan hade danske travnestorn Steen Juul rest med en häst. Han hade inte korsat Öresund förgäves. Med segerstaplaren Victory Island flög han förbi motståndet över upploppet.
- Inställningen är hans bästa egenskap, han vill verkligen göra sitt jobb, och han är stark och rejäl och tål att gå till slut, berömde Juul den italienske sexåringen.

Nicklas Dyrbergs Kung Edward är en svårknäckt nöt när han kommer till ledningen. Det demonstrerade han när han vägrade släppa storfavoriten Partizan Face förbi sig i en härlig upploppsstrid.
- Det var enda sättet vi kunde slå Kolgjinis häst på, att han fick gå till höger om oss. Men precis efter mål var han förbi oss så vi hade marginalerna med oss, sa skrällkusken Joakim Lövgren.
Adrian Kolgjini tog revansch för torsken med Partizan Face när han senare under kvällen vann tillsammans med Lars I Nilsson-tränade Franklin Face.
- Det är en väldigt välbyggd häst, inte jättestor men fint musklad och fint psyke, så han har framtiden för sig. Det kan vara en derbyhäst, sa Adrian Kolgjini.
Även Ola Karlssons Panamera gjorde en berömvärd insats på Jägersro när han höll undan från ledningen med Jörgen Sjunnesson i sulkyn.

På Solvalla var inte Moolger den enda överraskningen.
- Vi fick ett perfekt lopp. Det gick väldigt fort första kilometer och vi fick bra draghjälp och han vann enkelt, sa körande Dennis Spangenberg sedan han skrällt med Thorsten Tietz-tränade Querys Alesio.
Också Daniel Redéns Fast Moving Cash levererade en berömvärd spurt från köposition och avväpnade enkelt sina motståndare över upploppet.
- Hon gick riktigt bra och vann säkert. Hon är lite ”tung” innan loppen men i loppen är det inga problem, sa kusken Örjan Kihlström.
Riina Rekilä-tränade Viking Grace tog hem V86-avslutningen och när V86-resultatet redovisades stod det klart att ingen inlämnad kupong hade prickat in samtliga vinnare.

Skapad: 2019-01-30