Speedy Foxy Vicane spurtade bäst

- Svensk travsport när den är som bäst. En tioårig märr vinner gulddivisionen!
Travexperten Stefan Hultman jublade i ATG Live när Speedy Foxy Vicane spurtade hem högsta klassen på V75.

Det var inte bara Stefan Hultman som jublade över stålmormor Speedy Foxy Vicane, även segerkusken Kim Eriksson och tränaren och delägaren David Källgren strålade efter segern på Kalmartravet.
- Hon gör det jättebra som vanligt. Det var jävligt skönt, konstaterade Kim sedan resultatet blivit offentligt.
Vaggeryd-amatören David Källgren hade svårt att få fram ord.
- Jag har jobbat ända sedan hon var ett år med hästen…, det är klart: Det kommer inte många tio-åriga ston framöver som vinner i guld… Man har drömt om hästar som Lady Snart, Iata Käll och Krama Käll och så har man en sådan själv nu, guldmärrar.
Speedy Foxy Vicane var med i startrusningen och Kim Eriksson hittade ner i rygg på ledaren Västerboonthenews. In mot upploppet tog Jairo över, Joakim Lövgren tog samtidigt upp sin häst och det gjorde att luckan dröjde för Speedy Foxy Vicane. Men när det tioåriga stoet fick luckan så borrande hon ner sig och spurtade sylvasst invändigt. Samtidigt avslutade även jätteskrällen Elliot Coger strålande långt ut i banan, men Speedy Foxy Vicane fick huvudet först.

V75-omgången var en blandning av favoriter och rejäla skrällar. 18 klarade sju rätt på V75 och belönades med 1 171 776 kronor. Sex rätt gav 3 889 kronor och fem rätt 209 kronor.
Kiss My Lips H.C. svarade för dagens skräll och 57-oddsaren avgjorde V75-2 mycket enkelt sedan luckan kom in mot upploppet från rygg ledaren. Christoffer Eriksson tränar och han körde även ett perfekt lopp för det femåriga stoet.
- Det är klart att jag också är lite överraskad att hon vann så pass enkelt. Hon kräver ett sådant här lopp för att bjuda till, sa Christoffer Eriksson.
13-oddsaren Legend Brodde gjorde allt grovjobb själv i V75-1 och fällde Illuminati som var dagens största favorit på V75-spelet i Kalmar.
Carl Johan Jepson satt i segersulkyn och han körde resolut till positionen utvändigt ledaren på första bortre långsidan. Genom slutsvängen kopplade Legend Brodde grepp på ledaren Bonnies Celebrity och höll sedan undan för Illuminati som närmade sig hela vägen in mot mål.
Tränar vinnaren gör Halmstadtravets Lars Brindeborg.
Det var dock lite dramatik på upploppet som var svår att uppfatta för publiken.
- Sitsen hamnade på sned och jag var på väg ur sulkyn 50 meter kvar, sa Carl Johan Jepson.

V75-4 bjöd på en populär hemmavinst sedan favoriten Ritz Guiness motsvarat spelarnas förtroende tillsammans med Markus Niklasson. Kalmar-amatören Emma E Johansson grät glädjetårar och var kanske gladast av alla på Kalmartravet denna lördag.
Även i V75-5 blev det stort hemmajubel sedan elva-oddsaren Niras Bumblebee skrällt tillsammans med Jörgen Sjunnesson.
Kalmar-amatören Johanna Johansson sken som en sol på väg till vinnarcirkeln
- Äntligen en V75-seger, som jag har längtat!
I V75-6 blev det favoritseger och The Real Star svarade för en rejäl insats tillsammans med Carl Johan Jepson. Från fjärde utvändigt drog han tåget i tredjespår 700 kvar och sedan kom femåringen ner utvändigt ledaren och därifrån avgjorde han på styrka. Magnus Dahlén, Halmstad, tränar.
Även I V75-avslutningen blev det favoritseger sedan Jorma Kontio lyckats försvara innerspåret med favoriten Global Trust. Vinnaren tränas av Timo Nurmos som på söndagen ska försöka försvara fjolårssegern i Prix d’Amerique med Readly Express.

Skapad: 2019-01-26