Vi siktar mot topp tre

Stålmormor Speedy Foxy Vicane gör sitt sista år på tävlingsbanan.
Senast gjorde det tioåriga stoet debut i gulddivisionen med ett fjärdepris som resultat.
- Vi får väl höja ribban och sikta mot topp tre den här gången. Jag tror även hon kan vara med och slåss om segern, säger tränaren David Källgren.

Speedy Foxy Vicane gör sin andra start i högsta klassen på V75 och Vaggeryd-amatören David Källgren låter nöjd inför lördagens tävlingar på Kalmartravet.
- Det är 14 dagar emellan nu, optimalt är kanske en vecka tio dagar för att vara riktigt topp-topp. Men formkurvan pekar uppåt, det känns..., hon är på bra humör, spänstig, fin och mår bra. Det pekar åt rätt håll.
Fjärdeplatsen senast?
- Det var ett härligt intryck och en gulddebut med mersmak. Och Kim körde femstjärnigt.
Det har man drömt om sedan man var liten, att ta fram en häst och nå så långt som till gulddivisionen.
Speedy Foxy Vicane har ett fjärdespår bakom startbilen i V75-3 tillsammans med kusken Kim Eriksson.
- Kim för bestämma det taktiska, men jag tror att min häst kan ta sig förbi de invändiga hästarna från start, Art On Line utvändigt är ju en katapult från start och den jag tror är snabbast i väg.
- Jag har en häst som har en stark avslutning och kanske den som kan avsluta snabbast av hästarna i det här fältet. Det är väl hennes starkaste sida. Jag är nöjd med min häst och tror att hon kan vara bland de tre och även vara med och slåss om segern, säger David Källgren.
Speedy Foxy Vicane är som sagt var inne på sitt sista år, ston får tävla till och med de är tio år.
- Det är jättekul kunna presentera ett tioårigt sto i sådant fint skick i den här klassen - och hon har tävlar sedan hon var tre år. Det är hennes sista år och det är klart att jag vill vara med i Sto-SM, det blir i så fall fjärde året i rad, det är det långsiktiga målet, säger David Källgren.

Skapad: 2019-01-26