Nimbus C.D. återigen en vinnare

Senaste segern kom i gulddivisionen sommaren 2015.
På söndagen vann skadedrabbade topphästen Nimbus C.D. lopp igen för nye tränaren Robert Bergh.
- Det är bra att lattja igång honom på det här sättet, sa Per Lennartsson som körde till seger på Bergsåker.

I mars i fjol fick Robert Bergh ta över Nimbus C.D. för träning efter en längre skadekonvalescens för den trefaldige miljonären.
Fuxen som vann miljonloppet Jubileumspokalen i augusti 2015 för Stefan Hultman har inlett klättringen mot stjärnorna igen.
Efter tredjeplatsen i gulddivisionen för några veckor sedan var det på söndagen dags för andra starten efter drygt två och ett halvt års tävlingsuppehåll.
Nimbus C.D. startade med 20 meters tillägg och var stor favorit i loppet på Bergsåker. Per Lennartsson körde till ledningen efter 500 meter med Nimbus C.D. som fick varva i promenadtempot 1.19,2 på den hårda bana.
Nioåringen klev enkelt undan till seger med ett par längder. Segertiden skrevs till 1.15,6 över 2160 meter.
- Det kändes jättebra och det är bra att lattja igång honom på det här sättet och se om han kan komma i närheten av sin egentliga kapacitet. Han var lite nervös men sedan när han kom först i loppet var han väldigt avslappnad och fin. Nästan lite nonchalant så där. Han har ju ett enormt driv i steget och var så klart otroligt missgynnad av att springa med broddar i skorna, sade gästkuskande Per Lennartsson.

Skapad: 2019-01-20