Belker är fortsatt kulletta

Snöfattigt och fruset i backen gäller på Gotland nu i januari.
Belker – kullettan bland tvååringarna i fjol – säkrade sin ställning på lördagen som nybliven treåring på Solvalla med seger i penningstinna Margaretas Tidiga Unghästserie.
- Vi tar några starter i vinter på fastlandet i stället för att träna, sa ägaren och tränaren Sten O Jansson.

De fyrbenta ungdomarna travet hade chans på fina pengar i de inledande loppen på Solvalla på lördagen.
Margaretas Tidiga Unghästserie – loppen för tre- och fyraåriga travare – bjöd på 300 000 kronor i förstapris i alla fyra klasser där gotländske Belkers start var den mest emotsedda på förhand.
Med fyra segrar på åtta starter under en händelserik säsong som tvååring spelades Belker till stor favorit trots ett tolftespår bakom bilen.
- Formen är lite diffus men i de här unghästloppen brukar inte spåren vara så utslagsgivande. Eftersom det inte går att träna på ”ön” väljer vi att starta honom en gång i månaden i stället så länge det inte finns någon snö - precis som vi gjorde med Zahara Goj, sade tränaren Sten O Jansson under morgonen.
Belker vann de treåriga hingstarnas avdelning i Margaretas Tidiga Unghästserie mycket knappt efter att ha fått trava utvändigt ledande Alien Kronos och Erik Adielsson under slutrundan. En fin tvåhästarsbatalj.
Segertiden 1.15,7 över 2140 meter med bilstart och alltså 300 000 kronor in till ägarfamiljen Sten och Ingela Jansson.
Torbjörn Jansson:
- Hästen är fantastiskt bra helt enkelt. När Erik kom till ledningen så tidigt utan att behöva bränna några krafter blev det så klart oroligt, så jag var tvungen att köra tidigt fram och börja trycka på. Sedan var det på vippen att vi blev utkontrade men han är en fantastisk häst, sade Torbjörn Jansson som meddelade att han klockade sista varvet till 1.13,0.

Unge Solvallatränaren Mattias Djuse fick full pott i det inledande loppet för treåriga ston. Dior Ima vann med Djuse själv i sulkyn, tvåa Global Allegiance som kördes av Carl Johan Jepson. En dubbel som innebar 450 000 kronor på ett bräde till stallet.
- Jag svor lite när vi fick de här startspåren (elva och tolv) men det handlar om bra hästar och det gjorde inte så mycket. Det blev ju succe´när min andra blev tvåa, hon måste ha gjort ett bra lopp, sa Mattias Djuse förvånat.
Storfavoriten Grande Diva Sisu galopperade när Per Nordström hade satt sig till rätta i ledningen i den första kurvan och kom tillbaka bra.
Vinnaren Dior Ima hittade tredjeparet utvändigt och Mattias Djuse hade kopplat grepp i tredjespår redan i mitten av den sista kurvan.
I loppet för de fyraåriga stona fick S.G.Maleficent svar om ledningen varvid Kenneth Haugstad fick parkera utvändigt Miss Golden Wine.
Upploppet blev rafflande med tre hästar i bredd. Ledande Miss Golden Wine föll till tredjeplatsen och Roger Walmann-tränade S.G.Maleficent avgjorde knappt före bra spurtande Fantasia Sisu.
Örjan Kihlström lotsade in vinnaren av de fyraåriga hingstarna och valackernas avdelning. Dansken Lars Söndrup Nielsen tränar vinnaren Adrian’s Fight.

Skapad: 2019-01-19