Han börjar komma igång igen

Exclamation Mark (se bild) – utropstecken på engelska - tjänade 350 000 kronor på tre starter i somras.
Avancemanget till bronsdivisionen kan ha gått lite för snabbt menar tränaren Reijo Liljendahl som tror en del hel del på femåringen inför lördagens V75-start på Solvalla.
- Hästen börjar komma igång igen. Kanske hade han lite svårt att bära pengarna där ett tag.

Det blev tre snabba segrar i juli och augusti för Exclamation Mark vilket förde den femårige valacken från klass I till bronsdivisionen.
Senast blev det seger i V75 på Bergsåker från kön för hästen som tidigare visat att han trivs bäst från ledningen. Fem segrar på sex försök i frontpositionen talar sitt tydliga språk.
- Jag tror nog att han är gynnad av att gå i ledningen men det får som alltid Uffe (Ohlsson, kusken) bestämma om. Jag lägger mig inte i taktiken, säger Reijo Liljendahl inför lördagens V75-7 där Exclamation Mark inleder från ett tredjespår bakom bilen.
Inga lopp avgörs i starten menar Solvallatränaren.
- Men det underlättar många gånger att komma till spets. Jag vet inte hur startsnabba hästar runt omkring honom är men han är rätt så vettig ifrån början själv. Med ett stängt huvudlag vilket han haft i någon start så öppnar han väldigt bra.
Fredag eftermiddag är Exclamation Mark knapp favorit i V75-7. Timo Nurmos Hawk Cliff och Marcus Lindgrens Adiago Trot är andra betrodda i loppet.

Femåringen är född på den andra sidan Atlanten men har bara testats över kort distans en gång på karriärens 23 starter.
1640 meter med bilstart gäller på lördagen.
- Det har inte varit några passande lopp för honom över den distansen bara. Det ska bli intressant att se honom på kort distans. Det är en allround häst, en liten käck häst som har utvecklas. Han har vunnit på långt och på medeldistans och jag tror att han har chansen att vinna på kort också, säger Liljendahl.
Vad är din känsla inför loppet?
- Jag har en rätt så vettig känsla. Det är hemmabana och är bara underlaget fast och fint som det varit i veckan på Solvalla tror jag att han är en av dem som kan vinna loppet.
Han visade verkligen form i den senaste starten. Känns han likvärdig nu?
- Jag tycker att det känns bättre faktiskt. Men det är ju bara vad jag tycker. Han har haft bra form. Han gick bra efter en tuff löpning på Åby och sedan var han sämre i finalerna på Solvalla (annandag jul) där det var banan som sänkte honom.
K-G Holgerssons Minneslopp (V75-2) är ett lopp för lärlingar. Jimmy Dahlman kör stallets Mellby Emeralds som spurtade fint till en fjärdeplats senast.
- Ja, äntligen fick han lite utdelning på fina formen som han haft en längre tid. Jag tycker definitivt att han har bättre form än vad raden visar. Han tränade senast i går (torsdag) och det verkar bra med honom. Fjärdespåret är lugnt, det är en rutinerad häst och han brukar inte galoppera.
Mellby Emeralds är inte så mycket spelad på V75. Skulle du bli överraskad om det räcker till seger?
- Det är 15 hästar med och han står lite bökigt till. I lärlingslopp brukar det vara många optimister med som styr ut på den bortre långsidan, så jag tror att det blir svårt att hinna ända fram. Men skulle det flyta maximalt för hans del under vägen är det förstås inte helt otänkbart att han kan vinna, slutar Reijo Liljendahl.

Skapad: 2019-01-18