Veijo vill se hästen i ledningen

Favoriten Cobbys Olifant har blivit struken i V75-1.
Då varnar Veijo Heiskanen för att Rawindski kan skrälla.
- Formen har aldrig varit bättre och det är hans årstid nu, säger Veijo.

Under torsdagseftermiddagen ströks Cobbys Olifant som var favorit i V75-1 på Jägersro. Favoritskapet delas nu istället mellan Dolan Spring och Juan. Där bakom finns Rawindski som en tänkbar skräll för de som vill gardera upp loppet. Hästen var nyligen tvåa i V75 på Momarken och ska vara ännu bättre nu enligt tränaren Veijo Heiskanen.
- Rawindski (V75-1) är minst lika bra nu som när han vann V75 förra vintern. Formen har aldrig varit bättre och han var jättebra som tvåa från ledningen senast. Hästen hade varit sjuk inför den starten och förlorade bara mot den som smög med i vinnarhålet. Han gick en 1.14-tid på den banan vilket var bra gjort, säger Veijo Heiskanen.
- Vi har haft bra träningsförhållanden senaste veckorna och hästen har tränat på och känns fin. Han kommer att gå framåt mycket med loppet i kroppen och förhoppningsvis vara ännu bättre nu.

Rawindski har springspår (sju) och körs av Peter Ingves. Han är i skrivande stund lite betrodd och endast streckad på två procent av insatsfördelningen. Tränare Heiskanen tycker inte att man ska nonchalera hästen.
- Han är bättre än två procent och jag tycker inte att han är borta. Hästen är snabb ut bakom bilen men i voltstart har han tidigare galopperat och inte startat så många gånger i volt. Fast han har även gått felfritt i volt och vunnit. Vi får hoppas att Ingves får iväg hästen bra och jag ska säga till honom att köra i ledningen om han kommer dit.
- Han gick med skor och broddar senast och det var inga problem. Nu blir det vanlig vagn istället för jänkarvagn eftersom det är voltstart, säger Veijo.
Åby-tränaren har även Bigarrå till start i V75-4. Hästen vann näst senast (barfota runt om) men galopperade senast. Nu har hon spår fyra bakom bilen och körs av Henna Halme.
- Bigarrå (V75-4) är lite på gång men hon springer lite sämre med skorna på. Hon möter lite för tuffa hästar och jag tror inte att hon vinner. Jag är nöjd om hon kan tjäna hyggliga pengar.

Skapad: 2019-01-11