Einstein Sisu imponerade

Einstein Sisu imponerade mest i snöyran på Solvalla under tisdagskvällen.
Efter en resolut styrning fram utvändigt om ledaren krossade han sina konkurrenter och vann överlägset.
- Han var väldigt på hugget och vann med tussarna kvar, sa segerkusken Örjan Kihlström om hästen som tränas av Petri Salmela.

Det var snöblandat regn som föll över Solvalla vilket medförde besvärliga förhållanden och en krävande bana. En som onekligen trivdes under de här förutsättningarna var Einstein Sisu. Det var han som imponerande mest på V64 och Örjan Kihlström lämnade ingenting åt slumpen från bakspåret. Så fort tempot bedarrade styrde han fram utvändigt om den ledande favoriten Lightningsky. Einstein Sisu satte rejäl press på ledaren och tog över redan i sista sväng. Han stack ifrån till en övertygande seger och var förkrossande överlägsen.
- Vi fick en bra position på en gång men det gick så otroligt sakta. Han var pigg själv och låg på så det gick lite fortare än jag hade tänkt mig. Men han kändes så fin så han fick sköta farthållningen själv. Han var väldigt på hugget och vann med tussarna kvar, sa Örjan Kihlström.

Om Einstein Sisu imponerade så var intrycket inte detsamma på megafavoriten Sorbet som vann i V64-1. Örjan Kihlström styrde till ledningen knappa 1500 meter kvar efter att Rokkakudo släppt täten via 1.11,5 första halvvarvet. Då trodde nog många att det skulle bli en promenad i parken för storfavoriten. Men utvändige West Wing ville annat och gick i närkamp över upploppet. Sorbet tappade stilen (banan?) och när Örjan Kihlström ryckte huvan på hästen fick han inget direkt svar. Det såg ut som att det var nära galopp men Sorbet redde ut det och vann knappt men säkert. West Wing höll tappert till andraplatsen.
- Det är konstiga förhållanden. Det ser jobbigt ut för många hästar. Sorbet är jättemissgynnad av att gå med skor men om vi ska åka till Frankrike så måste han ha matchtempo i sig och det kan han få här med skor, sa tränaren Daniel Redén.

I övrigt på V64 så levererade Pablo Andover en rykande avslutning när han via en sylvass spurt ställde konkurrenterna schack matt. Hästen har haft mycket otur på slutet men fick nu en välförtjänt fullträff för sin tränare Bengt L Axelsson.
- I dag lurade vi dom. Jag var nöjd hela vägen och tänkte att även om vi inte får luckan så sparar jag hästen. Jag kände att jag hade väldigt mycket att åka med och när vi kom ur kröken kände jag att det var grönt, sa Bengt L Axelsson.
Leader Brodde höll tappert till andraplatsen efter en resa utvändigt om ledaren.
Övertygade gjorde även Vine Vision som vann V64-avslutningen för sin tränare Claes Sjöström. Han hittade en perfekt position i andra par utvändigt från spår elva och efter attack över sista bortre långsidan blev segern enkel.
I övrigt så gick Joyeuxanniversaire felfritt för andra gången i karriären och tog en lätt seger i V64-2. Detta efter att Jorma Kontio tagit en lugn start och sedan kört till ledningen tidigt. Hästen ägs och tränas av Timo Nurmos.
Mattias Djuse-tränade Dior Ima vann treåringsloppet, Zoogins lopp, för Ulf Ohlsson efter ledning från start till mål och tjänade 100 000 kronor.

Skapad: 2019-01-08