Klassklättraren från Jägersro är kvar i silverdivisionen

Om förra årets V75-komet och segerstaplare har form?
Ja, det låter som att Olle Rols fortsätter utvecklas.
- Så fin som han kändes i det senaste jobbet har jag aldrig känt honom, säger tränaren Mats Rånlund inför lördagens start i V75 hemma på Jägersro.

Lille krigaren Olle Rols staplade förstaplatser i V75 förra vintern och våren.
Annandag jul krossade hästen motståndet i silverfinalen på Solvalla den tunga vägen och signalerade att han är kraftigt på gång igen.
Olle Rols har inte den bästa tekniken men kliven den sexårige valacken tar med sina korta ben imponerar. Inställningen – en löpskalle av guld – är en annan faktor som hjälpte till när hästen började skörda i travets elitserie.
I december 2017 presenterade sig Olle Rols med en seger i den lägsta klassen på V75. Det blev sex raka segrar och en klättring genom klasserna innan det tog stopp i silverdivisionen framåt vårkanten förra året.
Efter några galopper under försommaren (som tränaren Mats Rånlund skriver på oturskontot) ställdes Olle Rols av vid midsommartid.
- Han fick lite fritt helt enkelt och var borta från tävling i fem månader. Vi började med att släppa honom i hagen och låta honom ta det lugnt i två månader. Efter det, framåt höstsidan, fick han det man normalt brukar kalla vinterträning. Jag körde då en tung träningsperiod med honom för att bygga upp honom ytterligare inför det här året, säger Jägersrotränaren Mats Rånlund vars sambo Anne Haglund äger hästen tillsammans med uppfödaren Clas Lönner, Thomas Welander och Rikard Sjöberg.

Olle Rols fick några snabbare jobb på Jägersro innan comebacken på Åby nu i november. - Han satt ju fast där i Göteborg men hade vunnit det loppet också bara han fått lucka. Sedan blev det silverdivisionen i två starter där det kanske fattades lite grand i honom. Men sedan grejade han ju det i finalen annandag jul. Han gör ju allt rätt, säger Mats Rånlund.
Peter Ingves körde som vanligt senast på Solvalla. Efter en första sväng i tredjespår blev det dödspositionen resten av loppet för Olle som avgjorde finalen på ett snyggt sätt upploppet ner före ledande Disco Volante. En riktig styrkedemonstration.

Klassklättraren från Jägersro är kvar i silverdivisionen och lottades till ett passande andraspår i V75-6 på lördag.
- Det är det bästa spår han kan ha givetvis. Peter är där han ska vara direkt och behöver inte bråka för att komma i andraspår. Ja, sedan är ju upp till Peter hur han kör, säger Mats Rånlund som tror på en ny bra insats av Olle.
Rånlund chansspikar sin häst i tipset Fem tippar V75.
- Det ska vara bra chans om det inte händer något. Jag körde fort med honom i lördags och så fin som han kändes då har jag aldrig känt honom. 5 Västerbo Exact och 4 Master Crowe är två väldigt bra hästar som jag tror blir tuffast emot.
Hur kommer Olle att klara snabba banor och gängen i gulddivisionen i vår och sommar, om allting nu fungerar?
- Det får tiden utvisa. Det kommer att vara en fördel om det är 2640 meter i alla fall, för stark är han ju. Hade det inte varit hemmabana på lördag hade jag nog väntat med att starta honom till lördagen där på och silverloppet på Solvalla där det är lång distans. Men medeldistans passar bra det också, slutar Mats Rånlund.

Skapad: 2019-01-07