Hanna och Ove A dominerade juldagstravet

Isdrottningen och Långben.
Hanna Olofsson och Ove A Lindqvist dominerade juldagstravet på Umåker.
Spelarna var offside redan efter fem avdelningar vilket innebär att multijackpoten på nyårsdagen växte ytterligare.

Snön låg utbredd längs arenan och isbanan var spolad när Umåker bjöd in till juldagstrav och samtidigt smällde av startskottet för ATG:s Winter Burst med V75-tävlingar varje dag fram till årsskiftet.
Först att sätta tonen var ”Isdrottningen från norr”, Hanna Olofsson.
Och det började redan långt innan V75 drog igång.
När Olofsson blåste runt fältet med Madelene Wikstén-tränade Shiver W.F. i V75-1 fullbordade hon en fyrling som kusk och tränare.
- Normalt sett är det inte så här lätt, men nu verkar det vara det, konstaterade Bodentränaren som dessförinnan satt dit Satellit L.A, Atlas Eagra och Mediaislittletoxic på V4-spelet.

 

Björn Karlsson selade ut favoriterna i dagens båda kallblodslopp och började med att köra galopp bakom Backegubben.
Men fiaskot uteblev när Solänget-kollegan Susanne H Osterling skötte sina kort bakom stallkamraten Åstas Marcus som efter en behaglig ryggresa enkelt spurtade till seger.
- Jag får be om ursäkt, men det är svårt att inte röra på smilbanden. Det är helt fantastiskt roligt. Ägarna är tolv stycken som varit med mig från dag ett, att få belöna dem med en seger i högsta ligan…. Då mår man gott, sade Karlsson som skyllde sin galopp på att Backegubben dragit ner huvudet under startbilsvingen.
- Det var synd, men han kändes jättefin i övrigt, sade Karlsson som lyckades betydligt bättre med sin andra styrning Tangen Haap.
Men det räckte ändå inte hela vägen då Hallsta Vinnex vägrade släppa favoriten förbi sig för en jublande glad Magnus O Jonsson.
- Hästen var på jättebra humör, han bara stred hela vägen. När jag bad honom ta i så åkte han undan, en underbar känsla, sade segerkusken.

 

Att starta med högsta numret på brickan i ett autostartslopp brukar inte vara någon genväg till vinnarcirkeln, men när Åstas Marcus drog upp V75-värdet i sexsiffrigt belopp var han den tredje vinnaren på rad att inleda med till synes sämsta tänkbara förutsättningar.
Magnus A Djuse hade nämligen satt dit Mika Haapakangas Special Force från bricka tolv varpå Ove A Lindqvist gjorde detsamma med Thomas Claessons Sweet Eddie.
- Jag försökte ge honom så snällt lopp som möjligt. Men när luckan kom trodde jag att vi skulle vinna enklare, förklarade Lindqvist, i travkretsar ofta kallad ”Långben” och en gång i tiden med en hjälm målad med den julaktuelle Disneyfiguren som motiv.
Åsa Näsman-tränade New Joker fick inget gratis i ledningen, men kunde ändå hålla undan i kvällens mest rafflande slutstrid, utmanad av favoriten Hagentoy och vasst spurtande Höwings Star.
Även här var det en något förvånad Lindqvist som fick åka till vinnarcirkeln.
- Jag kände mig slagen redan 300 kvar och trodde att vi hade förlorat, men hästen kämpade på, konstaterade ”Långben”.

Omgångens enda favoritvinnare dröjde till avslutningen och då var det redan för sent för spelarna.
Samtliga V75-system var bortblåsta då Jens Eriksson tog ledningen med Zorro Swing, som stod emot tuff utvändig uppvaktning från mer storväxte Salong.
- Han är otroligt fin och har börjat växa in i sin brors klass, så vi får sikta högt, sade Eriksson om familjehästen vars storebror Usain Swing blev miljonär och knep tre V75-segrar under 2015-2016.
Det innebär att hela sjurättspotten på 9,2 miljoner kronor vandrar vidare till multijackpoten på nyårsafton. Denna innehåller därmed drygt 28 extramiljoner och kan växa ytterligare om det skulle utfalla fler jackpots under Winter Burst som närmast fortsätter med traditionsenliga V75-finaler på Solvalla under annandagen.

Skapad: 2018-12-25