Untersteiner gladde de få som kunde spela...

Ett fyrtal och en kontring i kuskligan dan före dan.
Peter Untersteiner avgjorde championatet på hemmabanan under årets sista tävlingsdag mot sonen Johan.
Efter ett rekordår med över 32 miljoner inkört med stallets hästar längtar 58-åringen efter en sak.
- Att bara få vara hemma och ha det lugnt och skönt ett par dagar över jul.

Travets traditionella uppesittarkväll med V75(där få kunde spela pga nonchalans mot spelarkåren som kräver uppdaterade/fungerande system...) dominerades av Peter Untersteiner som vann fyra lopp på hemmabanan i Halmstad varav tre som kusk.
Sonen Johan har vunnit kuskligan tre år i rad i Halmstad men 2018 blev det pappas tur igen.
En omtalad strid som varade till årets sista tävlingsdag. När loppen satte igång dan före dopparedan stod herrarna med lika många segrar.
Peter Untersteiner knep nu tre segrar som kusk och en som tränare, där tre av triumferna kom på V75-spelet
Tiger Face kostade 1,5 miljoner kronor på auktion som ettåring och har nu trummat igång karriären med tre segrar på sex starter.
Leif Bergwall, sedan 31 år hästägare hos Untersteiner, äger Tiger Face som spurtade till seger efter en fin resa i loppet där stallets Kapten Kidd (favoriten) galopperade.
- Hästen har ju höga krav på sig men bitarna börjar sakta men säkert falla på plats, sade Peter Untersteiner.

Peter Untersteiner satte punkt för championstriden i V75-3 där Zeeland Kronos imponerade i ett lopp för enbart ston.
Storfavoriten Queen of Sand är jämn och säker men gjorde nu en slät figur föll ur travet helt i den sista kurvan. Untersteiner senior hade placerat Zeeland Kronos i dödspositionen och tryckte på nästan hela resan för att möra upp ledarhästen och lyckades. Global Rhapsody spurtade som en raket från de bakre regionerna men var lite för sent ute.
Untersteiners trogne hästägare Leif Bergwall äger även den här vinnaren.
- Zeeland Kronos kunde få fjärde invändigt eller dödens. Eftersom jag tyckte att jag hade så dåliga hästar framför mig valde jag det senare och litade på min träning, sade Peter Untersteiner.
58-åringen hade fem raka kuskchampionat i Halmstad innan Johan tog över och tagit hand om de tre senaste titlarna.
- Att bli champion på Jägersro, Åby och Halmstad är inte gjort på en handvändning faktiskt. Det är härligt att ha med sig det i livet, för det är inte lätt att göra om, sade Peter Untersteiner.
Fjärde segern till stallet ordnade Johan som gästkusk bakom Kaiser Håleryd i V75-5. Peter körde galopp i starten med loppets favorit Vinci Power medan Johan hittade rygg ledaren och lucka invändigt till slut med fyraåringen.

Bengt Simberg, amatör med licens på Halmstadtravet, var lycklig efter stoloppet V75-6. Simberg har en häst på träningslistan och har verkligen lyckats med fyraåriga Wild Love. Kevin Oscarsson satte in attacken från andra utvändigt i den sista kurvan och tog sig enkelt förbi ledaren, danska storfavoriten Carna Sensei, i årets andra V75-triumf.
- Jag är väldigt glad att jag får vara med om det här – för en sån här häst får jag aldrig mer, sa Bengt Simberg.
Joakim Lövgren grejade en dubbel på V75 med två smarta styrningar. I det avslutande fyraåringsloppet hittade han ut från tredjeparet invändigt med stallets Staro Leonardo som spurtade till sig segern.
I ett treåringslopp för ston med upp till 300 000 intjänat serverade Joakim Lövgren fuxan Personal Jesus ett stillsamt lopp och hästen svarade med att ta en säker seger i ett lopp där det kördes friskt framme i täten. Jägersros Johan Lejon tränar.
Det inledande stayerloppet över tre kilometer gick till Kalmar, Fredrik Persson och Elliot Coger.

Skapad: 2018-12-23