Det kunde ha slutat i en olycka

Det kunde ha slutat i en olycka i ett av måndagens lopp på Halmstadtravet.
På upploppet lossnade sulkyn på ena sidan på hästen Romero och Conrad Lugauer fick balansera för att hålla sig kvar.
- Det blev en farlig situation. Hade det hänt tidigare under loppet kunde det ha slutat hur illa som helst, säger Lugauer.

Det var i lopp sju som den allvarliga incidenten inträffade. När det var 150 meter kvar av loppet lossnade ena skalmen på Conrad Lugauers sulky på ena sidan på favoriten Romero. Det hela kunde ha slutat i en olycka men Lugauer lyckades balansera in hästen i mål som trea. Tränarkollegan Marcus Lindgren publicerade en bild på sin twitter som visar den spektakulära händelsen.
- Skalmen lossnade ur selen och jag har aldrig varit med om något liknande tidigare. Jag är mycket noga med att ha bra grejer och det var en ny sele och ett nytt fäste. Sitsen på sulkyn gled ner och det var en farlig situation. Hade det hänt tidigare under loppet kunde det ha slutat hur illa som helst, säger Conrad Lugauer.
- Jag fick hjälp av Adrian Kolgjini efter mål som körde framför mig så att vi lugnt och stilla tog oss till stallbacken. Hästen var lugn och jag hade det under kontroll och det var tur att det höll så länge och jag ramlade inte av förrän hela ekipaget stannade vid staketet.

Conrad Lugauer fick 1500 kronor i böter för bristfällig utrustning av måldomarnämnden på Halmstadtravet. Det är något som Lugauer är irriterad över.
- Det är hur löjligt som helst att ge mig böter för det här. Men det är typiskt Halmstad, säger han.
- Sulkyn var ordentligt fastspänd innan och som jag sa är jag väldigt noga med att ha bra utrustning. Jag vet inte varför det hände, det måste ha varit en ren tillfällighet. Allting höll ju i både värmning, defilering, provstarter och under loppet. Jag hade inte sagt någonting om det hade hänt i provstarten innan och vi hade tappat vagnen och hästen hade skenat runt banan. Nu blev vagnen bara böjd litegrann.
- Jag har aldrig varit med om att vagnen har lossnat så här i ett lopp tidigare. Jag har bara toppgrejer på mina hästar och jag märkte ingenting under loppet eller innan för då satt allt väldigt bra. Jag är naturligtvis glad att det gick bra men är samtidigt irriterad på måldomarnämnden för böterna, säger Conrad Lugauer.

Skapad: 2018-12-11